Playmaker Sparsa
0

Zahiragić: Očekuje nas teška i neizvjesna utakmica protiv Dynamica

Piše: E. B.
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Košarkaši Sparsa danas u 18 sati igraju utakmicu 18. kola ABA 2 lige protiv beogradskog Dynamica.

Playmaker sarajevskog kluba Adi Zahiragić je optimista pred današnji duel koji je jedan od ključnih u borbi za ulazak u play-off s obzirom na to da se Spars (12-5) nalazi na trećem, a Dynamic (10-7) na četvrtom mjestu na tabeli.

"Očekuje nas teška utakmica. Dynamic u posljednje vrijeme igra u ozbiljnom ritmu i digao je formu. Znamo da oni dolaze po pobjedu jer bi na taj način mogli osigurati mjesto u play-offu. S druge strane, mi bismo eventualnom pobjedom ostali u utrci za drugo mjesto s MZT-om. To bi nam mnogo značilo kako bismo imali prednost domaćeg terena u play-offu. Mi smo se digli u posljednje vrijeme otkako su došli Bajramović i Hasandić, ali malo nas je poremetila Protićeva povreda. No, imamo veliki broj igrača i svi se trudimo nadoknaditi taj nedostatak", kaže Zahiragić.

Dynamic je slavio u Beogradu u uzbudljivom meču u sedmom kolu rezultatom 79:74. Zahiragić smatra kako će i današnji duel na Grbavici biti sličan.

"Dynamic je mlada ekipa, kao što smo mi bili na početku lige. S trenerom Đokićem forsiraju brzu igru s presingom. Bit će neizvjesna utakmica, a mi znamo odakle prijeti najveća opasnost. U Beogradu smo izgubili nesretno, ali čitavu utakmicu je bilo napeto i niko nije imao značajniju prednost. I danas ne očekujemo laganu utakmicu, vidjet ćemo ko će se bolje snaći. Ovim putem pozivam navijače da nas podrže u borbi za ulazak u ABA ligu", rekao je reprezentativac BiH.

Zahiragić smatra kako je Primorska, koja je u dosadašnjem dijelu sezone zabilježila samo jedan poraz, veliki favorit te da se sve ekipe trude izbjeći četvrto mjesto na tabeli koje znači polufinalni duel protiv slovenske ekipe.

"Sve ekipe će pokušati izbjeći četvrto mjesto jer smo svi svjesni koliko je Primorska jaka. Sigurno su najkvalitetniji u ligi. Međutim, i ako budemo četvrti, ne trebamo se unaprijed predavati. Tražit ćemo što bolju poziciju, ako ništa da zadržimo treće mjesto, a pokušat ćemo napasti drugo. Dobili smo na iskustvu i na širini s Bajramovićem i Hasandićem i kako se bliži play-off, rastemo još više i nadam se da ćemo dostići vrhunac kada bude najpotrebnije, odnosno za mjesec kada počinje play-off", poručio je Zahiragić.

Susret Spars - Dynamic se igra danas u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici od 18 sati.