Košarka
83

Zack Wright: Želim se vratiti u reprezentaciju BiH kad budem spreman

Piše: J. H.
Zack Wright (Foto: Klix.ba)
Zack Wright (Foto: Klix.ba)
Zack Wright, naturalizovani Amerikanac koji je u pripremama i na Eurobasketu u Sloveniji nastupao u dresu reprezentacije BiH, otkrio je razlog zbog kojeg ga nije na košarkaškim Zmajevima na pripremama koje se održavaju u Sarajevu.

Nakon sjajnih partija u kvalifikacijama za Eurobasket u Sloveniji, Wright je brzo postao miljenik bh. košarkaške publike.

Međutim, na Evropskom prvenstvu se nije predstavio u najboljem svjetlu. U pet utakmica i prosjekom od 24 minute, popularni Zeko postizao je tek 3,4 poena po susretu i imao 1,6 asistencija.

Odlaskom Ace Petrovića i dolaskom Duška Ivanovića, u Košarkaškom savezu BiH krenuli su u potragu za novim naturalizovanim košarkašem na poziciji graditelja igre. Našli su ga u DJ Cooperu, playmakeru grčkog PAOK-a.

"Volim ekipu, zemlju i narod u BiH. Imao sam manji problem i doktor mi je rekao da trebam odmarati jer bi moglo biti još gore. Prvo moram misliti na moju porodicu i karijeru. Želim igrati košarku što duže i kad budem 100 posto spreman, volio bih se vratiti u košarkašku reprezentaciju BiH. Nikada se nisam odrekao reprezentacije, samo samo trebao pauzu kako bih se mogao što bolji vratiti i pomoći ekipi", napisao je Wright na Facebooku.

U kvalifikacijama za Sloveniju, Zack je imao prosjek od 14 poena po utakmici, sedam skokova i 7.6 asistencija.