Kratka i jasna poruka
25

Veliko iznenađenje u Hrvatskoj: Aleksandar Petrović izgubio povjerenje i dao ostavku

K. H.
Aleksandar Petrović (Foto: EPA-EFE)
Aleksandar Petrović (Foto: EPA-EFE)
Aleksandar Petrović više nije sportski direktor Košarkaškog saveza Hrvatske, a tu informaciju objavio je na svom Twitter profilu uz objašnjenje razloga takve odluke.
Kratko i jasno, poručio je da više nema povjerenje u čelnike Košarkaškog saveza Hrvatske i da je s tim u vezi odlučio podnijeti ostavku.

"S obzirom na to da više nemam povjerenja u čelne ljude HKS-a odlučio sam dati ostavku na mjesto sportskog direktora!" napisao je Petrović.

Petrović je krajem prošle godine imenovan na mjesto selektora košarkaške reprezentacije Hrvatske, što mu je bio četvrti mandat na klupi ove selekcije, no to je bila samo privremena odluka nakon odlaska Damira Mulaomerovića.

Nakon toga, tražio je novog selektora za ovu selekciju te preuzeo poziciju sportskog direktora, a hrvatski mediji navode da je ovakva ostavka, nakon što su čelnici tamošnjeg saveza prihvatili Josipa Sesara za novog selektora, veliko iznenađenje.

Petrović je reprezentaciju Hrvatske vodio 1995. godine na Eurobasketu, gdje je Hrvatska osvojila posljednju medalju, a vodio je i na Eurobasketu 2001. godine gdje su ispali u četvrtfinalu od Turske.

Posljednji put je selektor Hrvatske bio 2016. i 2017. godine kada je izborio plasman na Olimpijske igre u Ruiju, a tamo je u četvrtfinalu izgubio od Srbije. S klupe je otišao nakon poraza od Rusije u osmini finala Eurobasketa.

Petrović je u jednom periodu karijere bio i selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i to od 2012. do 2013. godine.