Provocirali ga
25

Uzrujani Anthony krenuo u obračun s navijačima na tribinama, suci ih izbacili iz dvorane

K. H.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Dvojica navijača Philadelphije izbačena su iz dvorane Wells Fargo tokom meča njihovog kluba protiv Los Angeles Lakersa jer su dobacivali zvijezdi protivničkog tima Carmelu Anthonyju, koji je u jednom trenutku izgubio živce i krenuo u obračun s njima.

Američki mediji pišu da je popularnom Melu smetalo to što su ga navijači omalovažavali i nazivali "dječakom", zbog čega je on sredinom posljednje četvrtine izgubio živce i krenuo prema njima.

Prije nego je došao do navijača, sudija se umiješao i zaustavio ga, te naredio da se spomenuta dva navijača izbace iz dvorane, no Anthony je nastavio raspravu s drugim navijačem i bilo je jasno da je maksimlano isprovociran njihovim riječima i potezima.

"Bio je to neprihvatljiv rječnik i neprihvatljivo ponašanje navijača, tako bih to najjednostavnije opisao. Moraju da postoje pravila, mislim da je ovo riješeno na pravi način", rekao je nakon utakmice trener Lakersa Frank Vogel.

Podsjećamo da je u ovom susretu Philadelphija slavila rezultatom 105:87, a do pobjede ih je nosio Embiid koji je ubacio 26 poena. Carmelo Anthony je postigao devet poena.