Polufinale SP-a
0

Tok utakmice: Srbija - Kanada 95:86

N. K.
Detalj s utakmice (Foto: FIBA)
(Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Srbije i Kanada danas u Manili igraju prvo polufinale Svjetskog prvenstva, a tekstualni prijenos utakmice možete pratiti uživo na portalu Klix.ba.

ČETVRTA ČETVRTINA:

10' - Sve je gotovo. Kanađani su bili svjesni da se ne mogu vratiti pa je Srbija bez problema plasirala se u finale.

9' - Barrett pogađa za dva. Potom je Edey dodao nova tri poena pa je sada -11.

8' - Davidovac je postigao dva poena, a onda je sjajni Bogdanović ponovo ukrao jednu loptu i poentira. Fantastična partija Bogdanovića.

7' - Brooks smanjuje s nova svoja tri poena, ali su promašili nekoliko napada pa je Srbija blizu pobjede.

6' - Bogdanović sjajno probija i pogađa nova dva poena. A onda je na fenomenalan način pogodio trojku.

5' - Gilgeous-Alexander je pogodio jedno slobodno bacanje. Potom je Barrett pogodio ova. Trenutno je -10.

4' - Milutonov pogađa na asistenciju Guduriča za +15. Smanjuje Barrett novim poenima.

3' - Avramović pogađa za dva, a Barrett novu trojku.

2' - Gudurić je sada pogodio novu trojku. Uzvraća Barrett zakucavanjem, ali to poništava Davidovac pa su Kanađani zatražili time-out. Rezultat je 82:65 za Srbiju. Vrlo brzo je Brooks pogodio trojku.

1' - Avramović je ukrao jednu loptu i odmah pogodio.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

TREĆA ČETVRTINA:

10' - Sjajna trojka Gudurića, ali Gilgeous-Alexander održava Kanadu u životu. Marinković potom ponovo pogađa trojku za 12 poena razlike.

9' - Gudurić pogađa jedno slobodno, a onda Gilgeous-Alexander pogađa dva za 69:60.

8' - Milutinov pogađa nakon dodavanja Bogdanovića, a onda i slobodno bacanje za +10.

7' - Gilgeous-Alexander pogađa dva slobodna bacanja i smanjuje na na minus sedam, ali Dobrić vraća sve na staro. Siguran je bio i Alexander-Walker za 65:58 za Srbiju.

6' - Olynyk je pogodio dva slobodna bacanja, potom je poentirao Dobrić, a onda i Gilgeous-Alexander. Seriju poena zaokružio je Jović i rezultat je 63:54.

5' - Jović vraća na 10 poena prednosti. Alexander-Walker potom pogađa trojku, ali uzvraća Dobrić s dva poena.

4' - Bogdanović pogađa jedno slobodno bacanje. Dosta promašaja u drugom poluvremenu na obje strane. Barrett je smanjio zaostatak na -8.

3' - Brooks ponovo pogađa trojku. Sada je 54:45 za Srbiju.

2' - Nakon serije promašaja na obje strane, Jović je postigao poene za Srbiju.

1' - Brooks otvara drugo poluvrijeme trojkom.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

DRUGA ČETVRTINA:

10' - Avramović je realizovao dva slobodna bacanja, s druge strane zakucao je Barrett i smanjio prednost Srbije na 13 poena razlike. Imala je Srbija i posljednji napad, ali ga nije realizovala. Ostalo je 52:39 na poluvremenu za Srbiju.

9' - Gilgeous-Alexander pogađa dva slobodna bacanja, a Milutinov s druge strane postiže svoj šesti vezani poen. Milutinov je potom pogodio i dva slobodna bacanja za +12 prednost Srbije.

8' - Nastavlja se serija poena. Pogađali su redom Powell, Milutinov, Barrett, a onda i još jedno zakucavanje Milutinova. Rezultat je 45:35.

7' - Bogdanović vraća prednost Srbiji, ali Barrett je ponovo smanjuje sjajnom trojkom, ali uzvraća Dobrić. Rezultat je 41:33.

6' - Gilgeous-Alexander je sada pogodio jedno slobodno bacanje, baš kao i Milutinov na drugoj strani. Olynyk je za razliku od njih realizovao oba za 36:30.

5' - Prvi put Srbija ima dvocifrenu prednost nakon poena Bogdanovića. Uzvratio mu je Gilgeous-Alexander. Rezultat je 33:25. Ubrzo su bili i poeni Alexander-Walkera te Dobrića.

3' - Sjajni Bogdanović ponovo pogađa trojku za 31:23.

2' - Gudurić sada pogađa dva poena. Rezultat je 28:21 za Srbiju. Uzvratio je Barrett s dva realizirana slobodna bacanja.

1' - Tri vezane trojke na početku druge četvrtine. Dort i Alexander-Walker su pogodili za Kanadu, a Gudurić za Srbiju.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

PRVA ČETVRTINA:

10' - Nakon dugo vremena Olynyk je pogodio oba slobodna i smanjio na 21:15. Avramović uzvraća na isti način s druge strane. Ujedno je 23:15 i rezultat prve četvrtine.

8' - Bogdanović pogađa dva slobodna bacanja, a onda Avramović krade loptu i pogađa za 21:13.

7' - Bogdanović je sada odlično skočio u napadu, postigao dva poena, a potom i sa slobodnog bacanja. Ubrzo i Jović poentira pa Srbija ima solidnu prednost.

6' - Brooks ponovo sjajno pogađa, ali Dobrić vraća rezultat u egal.

5' - Nakon dugo vremena poeni, Brooks je realizovao dva slobodna bacanja. Kanađani imaju seriju 8:0. Usijedila su i po dva poena Jovića i Powella na obje strane.

3' - Dvije zaredom trice Srbije za prednost 8:1. Pogodili su Dobrić i Bogdanović. Međutim, brzo je uzvratio Barrett također trojkom.

2' - Powell je postigao prvi poen na utakmici sa slobodnog bacanja, a Milutinov je uzvratio nakon sjajnog zakucavanja Bogdanovića.

1' - Počela je utakmica u Manili!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

10:40 - Izvode se himne Srbije i Kanade. Sve je spremno za početak meča kojeg će suditi Yohan Rosso (Francuska), Julio Anaya (Panama) i Manuel Mazzoni (Italija).

10:35 - Današnji duel donosi i impresivne statistike za dva ključna igrača. S jedne strane ističe se Bogdanović svojim napadima i preciznim tricama, a s druge S. Gilgeous-Alexander koji dominira sa svojom svestranošću i visokim postotkom šuta. Sigurno je da će biti zanimljivo vidjeti kako će ova dva igrača utjecati na ishod ove važne utakmice.

10:32 - Litvanija je bila prejaka za ekipu Sjedinjenih Američkih Država u grupnoj fazi prvenstva, ali ih je Srbija rutinski nadigrala u četvrtfinalu i plasirala se među četiri najbolje selekcije. Srbija je pokazala kombinaciju vještine i upornosti koja ih čini jasnom prijetnjom za osvajanje cijelog turnira. S druge strane, Kanada je u četvrtfinalu postupno istrošila Luku Dončića i Sloveniju te tako osigurala sebi mjesto u polufinalu ovog Svjetskog prvenstva.

10:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos polufinalne utakmice Svjetskog košarkaškog prvenstva između Srbije i Kanade. Susret se igra u Manili s početkom u 10:45 sati.