Polufinale SP-a u košarci
0

Teodosić: "Pokorit ćemo Tursku"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
U Istanbulu će večeras u 20.30 sati biti odigrana polufinalna utakmica Svjetskog prvenstva u košarci između domaćina Turske i Srbije.

Srbijanski košarkaši spremni su za veliki susret, a posebno je optimističan Miloš Teodosić, heroj nacije nakon trice sa devet metera protiv Španije. Teodosić smatra da će im dodatni motiv biti puna dvorana koja će biti protiv njih.

"Ne treba nam veći motiv od polufinala Svjetskog prvenstva. Za to se živi. Ali, uvijek je dodatni motiv kada ti zviždi 15.000 ljudi", rekao je Teodosić za beogradski "Press".

Junak Srbije u pobjedi nad Španijom u četvrtfinalu dodao je da su svi igrači spremni za duel sa Turskom, za koju misli da je prije svega jako dobra kao tim.

"Svi se odlično osjećamo, smireni smo, ne vidim razlog da budemo nervozni, mada uvijek ima pozitivne treme pred meč, ali smo na to do sada navikli. Što se tiče protivnika, ne bih izdvajao igrače, igrali smo sa njima dva puta i mislim da su oni najveća prijetnja kao tim, a ne kao pojedinci", kazao je Teodosić.

Kapiten košarkaške selekcije Turske Hidayet Turkoglu smatra da mu je selekcija Srbije posljednja prepreka ka ostvarenju sna karijere, a to je ulazak u finale Svjetskog prvenstva.

"Ovo je moje posljednje svjetsko prvenstvo, sad sam kapiten i sigurno je da želim da se oprostim medaljom. Neću više igrati za četiri godine i biće super da osvojimo neku medalju. Ali moramo da prođemo Srbiju. Biće jako dobra utakmica i moramo da budemo još bolji nego protiv Slovenije. Srbija je odlična ekipa s dobrim igračima i trenerom. Od 2001. godine mi nemamo uspjeh i nemamo medalju, sad je vrijeme za to", optimističan je bio Turkoglu.