Košarka
0

Sve spremno za memorijalni turnir "Slobodini košarkaški velikani"

FENA
KK "Sloboda Dita" već šesti put organizira memorijalni turnir "Slobodini košarkaški velikani". Ovogodišnje izdanje turnir će se održati sutra i prekosutra, a sudjelovat će ekipe KK Zlatorog Laško, KK Šibenik, KK Mega Hypo leasing i domaćin KK Sloboda Dita.

Član Upravnog odbora Sloboda Dite, Mirza Berbić kazao je na današnjoj konferenciji za novinare da Sloboda kroz turnir želi podsjetiti na igrače koji su dali veliki doprinos sjajnim rezultatima tuzlanskog kluba.

Tehničke pripreme za su završene i ekipe Mega Hypo leasinga i Šibenika u Tuzli se očekuju već danas.

Trener Slobode Dite Senad Muminović kazao je da je njegova ekipa spremana za turnir.

"Prisutne su neke sitne povrede koje nikoga ne bi trebale omesti u nastupu u petak i subotu u Mejdanu, gdje će košarkaši igrati na obnovljenom parketu velike dvorane. Ekipa je osjetno izmijenjena u odnosu na prošlu sezonu, otišlo je šest igrača, došla su tri, tako da će ovo biti pravi test pred početak nove sezone i pred domaćom publikom", kazao je Muminović.

Trener Muminović pozvao je sve navijače i ljubitelje košarke u Tuzli da dođu u Mejdan, podrže domaće košarkaše i još jednom odaju priznanje Slobodinim košarkaškim velikanima.