Tuzla
0

Sutra u Mejdanu Sloboda Dita dočekuje Slaviju

FENA
Foto: Sloboda-dita.ba
Foto: Sloboda-dita.ba
Košarkaši Sloboda Dite sutra igraju utakmicu 13. kola Prvenstva BiH u kojoj u tuzlanskom Mejdanu dočekuju ekipu Slavije.

Trener Slobode Dite Senad Muminović je istaknuo kako je Slavija veoma nezgodan protivnik što je pokazala u dosadašnjem tijeku Prvenstva i to dobro se noseći sa svim ekipama iz gornjeg dijela ljestvice.

"Slavija ima snage, znanja i iskustva pobijediti svaku ekipu tako da niti jednog trenutka u utakmicu ne smijemo ući opušteno i po sustavu 'lako ćemo'. Kako bi se pobijedila ova ekipa u susret se mora ući maksimalno ozbiljno, borbeno i odigrati na način na koji smo odigrali u Širokom Brijegu i Banja Luci. U Slaviji ima nekoliko odličnih igrača kao što su Jojić ili Demić, ali ni ostale ne smijemo zapostaviti. Ipak, mislim da uz naše zalaganje i borbenost u sutrašnjoj utakmici možemo doći do pobjede", kazao je Muminović.

Što se tiče zdravstvenog stanja ekipe na raspolaganju treneru Muminoviću za susret protiv Slavije za sada su svi igrači.

"Mislim da smo kvalitetnija ekipa od Slavije, ali to još moramo dokazati sutra na terenu. Nadam se da ćemo ovu godinu, uz maksimalan trud i ozbiljnost, ispratiti s pobjedom", kazao je kapiten Sloboda Dite Samir Lerić.

Utakmica protiv ekipe Slavije igra se od 19 sati u maloj dvorani SKPC Mejdan. Komesar susreta je Mladen Stojanović, a sudit će Medin Duškaj, Saša Lakić i Anđelko Stjepanović.