Novi košarkaški Zmaj za Klix.ba
115

Šutalo: Sretan sam zbog poziva, čast je igrati sa Teletovićem

Piše: J. Hadžiahmetović
Marko Šutalo, košarkaš Širokog Brijega, novi je reprezentativac BiH. Svojim odličnim partijama u ABA ligi u dresu tima sa Pecare, 30-godišnji bek šuter skrenuo je na sebe pažnju selektora košarkaške reprezentacije BiH Ace Petrovića koji ga je pohvalio u današnjem razgovoru za portal Klix.ba.
Marko Šutalo
Marko Šutalo
Šutalo večeras nije krio svoju radost zbog poziva Petrovića koji ga je uvrstio na širi spisak košarkaša na koje računa za Eurobasket u Sloveniji.

"Iskreno, sretan sam zbog poziva selektora Petrovića. To mi je nagrada za dobre partije u ovoj sezoni i što smo uspjeli osigurati opstanak Širokog u ABA ligi. Jedva čekam okupljanje", kazao je Šutalo za Klix.ba.

Njegov otac porijeklom je iz Hrasnog kod Stoca i nakon studija u Zagrebu, preko oglasa je našao posao u Vojvodini gdje njegovi roditelji i danas žive.

"Ja sam rođen '83. u Bačkoj Topoli kod Subotice. Košarkom sam se počeo baviti u Novom Sadu a kasnije i Vojvodini odakle sam otišao u Hemofarm. Nakon toga, prešao sam u Široki Brijeg", pojašnjava naš sagovornik.

Šutalo vjeruje da košarkaški Zmajevi mogu napraviti dobar rezultat u Sloveniji.

"BiH ima potencijal za najviše domete. Nezahvalno je planirati nešto na tako velikom takmičenju kao što je Evropsko prvenstvo. Svakako da će ciljevi biti najviši i da ćemo se boriti da ostvarimo što bolji rezultat", kaže Šutalo.

Od trenutnih reprezentativaca BiH, Šutalo se najbolje poznaje sa još jednim Zmajem, Daliborom Peršićem, sa kojim dijeli svlačionicu u ekipi Širokog Brijega. Za Mirzu Teletovića, košarkaša NBA tima Brooklyn Netsa, kaže da je prva zvijezda reprezentacije.

"On je veliko ime u evropskoj i svjetskoj košarci. Bit će mi velika čast i zadovoljstvo da igram sa njim u istoj ekipi", kaže na kraju razgovora za portal Klix.ba Marko Šutalo, košarkaš na kojeg selektor Petrović uveliko računa za ono što našu reprezentaciju čeka u septembru u Sloveniji.