NBA
83

Skroman učinak Džanana Muse, Luka Dončić održao čas košarke Hardenu i Westbrooku

K. H.
Maestralni Luka Dončić odigrao je još jednu fantastičnu utakmicu u NBA ligi u gostujućoj pobjedi svog Dallasa protiv Houstona rezultatom 137:123, dok je Džanan Musa u pobjedi Brooklyna protiv New Yorka ubacio pet poena uz tri skoka i tri asistencija.

Dallas je od prve minute zaigrao sjajno i vrlo učitkovito u Toyota centru u Houstonu i u prvih 12 minuta uspjeli su postići 45 poena, naspram 29 koliko su postigli Rocketsi, da bi do poluvremena njihova prednost još dodatno narasla i na pauzu se otišlo s prednošću Mavericksa od 18 poena razlike. Bilo je 78:60.

U nastavku meča Dallas je mirno kontrolisao stečenu prednost, Houston se uspio vratiti u meč tek sredinom četvrte dionice, no Dončić i Porzingis uspjeli su sjajnom igrom u odbrani, a prije svega u napadu, očuvati prednost svog tima i na kraju upisati 11. pobjedu u 16 odigranih utakmica.

Najbolji pojedinac meča opet je bio Luka Dončić koji je meč završio sa 41 ubačenim poenom uz šest skokova i 10 asistencija, a pratio ga je Hardaway koji je u četiri skoka i pet asistencija ubacio 31 poen. Vrijedi izdvojiti i učinak Porzingisa koji je ubacio 23 poena i 13 skokova.

Dončić je drugi najmlađi igrač u historiji NBA liste koji je upisao četiri utakmice s učinkom od 30 i više poena i 10 i više asistencija.

S druge strane, očekivano najefikasniji je bio Harden koji je ubacio 32 poena uz jako loš šut za tri poena (2-15), a Westbrook je dodao 27 poena.

Džanan Musa opet je dobio priliku u dresu Brooklyna i u pobjedi protiv New Yorka igrao je gotovo 22 minute, a u tom periodu uspio je ubaciti pet poena uz tri skoka i tri asistencije.

Nikola Jokić postigao je osam poena u pobjedi Denvera protiv Phoenixa rezultatom 116:104, a kod Sunsa dobar meč odigrao je Dario Šarić koji je ubacio 16 poena uz čak 17 skokova. Dobar nastup u gostujućoj pobjedi Sacramenta protiv Washingtona rezultatom 113:106 imao je Bogdan Bogdanović koji je ubacio 21 poen, a u posljednjem meču večeri Los Angeles Clippersi bili su bolji od New Orleans Pelicansa rezultatom 134:109.