13. uzastopna pobjeda
66

Sjajna Jonquel Jones nastavlja briljirati u WNBA, ostvarila 17. double-double učinak

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Bh. košarkašica Jonquel Jones odigrala je sjajan meč u pobjedi svog Connecticut Suna protiv New York Libertyja rezultatom 98:69, a ona je susret završila double-double učinkom koji je ostvarila za 29 minuta na terenu.

Košarkašice New Yorka nešto bolje otvaraju meč i nakon prve četvrtine imale su prednost rezultatom 20:14, a vodstvo su uspjele zadržati i do poluvremena te su na pauzu otišle s prednošću od tri poena. Bilo je 47:44.

Sredinom treće četvrtine Connecticut Sun stiže do preokreta, a onda serijom od 13:0 i velike prednosti, nakon čega je bilo jasno da će na kraju doći do pobjede i ostvariti 25. trijumf u ovoj sezoni.

Najefikasnija košarkašica bila je Natasha Howard iz redova New Yorka, koja je za nešto manje od 37 minuta ubacila 25 poena uz osam skokova i tri asistencije, dok su se u redovima Connecticut Suna istakle DeWanna Bonner i Jonquel Jones, koje su ubacile po 18 poena.

Naša košarkašica je statistički bila nešto bolja, a ona je pored 18 poena imala 13 skokova te četiri asistencije i dvije blokade. Za Jones je ovo bio 17. double-double učinak u ovoj sezoni.

Za kraj dodajemo i to da je za košarkašice Connecticut Suna ovo bila 13. vezana pobjeda u ženskoj NBA ligi.