Košarka
2k

Sani Čampara za Klix.ba: Posebno hvala košarkašima Srbije i Crne Gore

Klix.ba
Sani Čampara
Sani Čampara
Zlatni košarkaši Bosne i Hercegovine pripremaju se za povratak kući. Predvođeni selektorom Josipom Pandžom, šampioni Evrope večeras će sletjeti u Sarajevo gdje im se priprema veličanstven doček.

Povratku u rodni grad raduje se i Sani Čampara.

"Osjećaj dan kasnije je nevjerovatan. Izlet nakon 50 napornih dana okončan je tako što je srušena Litvanija sa pet hiljada navijača iza sebe i to usred Kaunasa. Istinski sam ponosan što sam dio ovog tima koji ima karakter. Ponosan sam tim prije što smo cijelu državu i naš narod učinili sretnima. Pred polazak u Litvaniju rečeno je da idemo po medalju. Svi smo u nju vjerovali i na kraju smo je osvojili. Hvala svim ljudima koji su od početka bili prava podrška. Na dar im donosimo ono što smo im obećali", rekao je Čampara, te dodao:

"Posebno hvala košarkašima Srbije i Crne Gore koji su nam bili jedina, ali i velika podrška u Kaunasu sinoć".

Upitali smo ga kako i zašto se odlučio na šut za tri poena na samom kraju polufinalne utakmice protiv Španije, šut koji nas je ostavio u životu i na kraju praktično bio prekretnica do zlata.

"Drugačije se ne može uspjeti. Ili jesi ili nisi pobjednik", rekao je na kraju fenomenalni Sani Čampara, košarkaš koji je uz Musu i Sikiraša nosio naš tim do zlatne medalje.