Nevjerovatna priča
8

Rodman usred sezone zatražio "odmor", Jordan ga je pronašao dok se Carmen Electra krila u sobi

F. Z.
Foto: NBA.com/Dennis Rodman
Foto: NBA.com/Dennis Rodman
Emitovane su nove dvije epizode dokumentarnog serijala "The Last Dance" o posljednjoj šampionskoj sezoni Chicago Bullsa i posljednjoj sezoni Michaela Jordana u dresu ove ekipe.

U trećoj epizodi uglavnom smo gledali priču Dennisa Rodmana. Ekscentričnog, ali fantastičnog košarkaša čiji je dolazak Chicago Bullsima donio dodatnu snagu, prije svega u fazi odbrane i pod košem. Bio je član "Bad Boys" Detroit Pistonsa, a upravo zbog toga Pippen i Jordan znali su koliko im može donijeti u pohodu na nove titule 1995. godine.

Teško je izabrati jednu priču o Rodmanu koja bi pokazala njegovu ekscentričnost, a u trećoj epizodi serijala "The Last Dance" Jordan i legendarni trener Phil Jackson prisjetili su se kako je otišao na odmor usred sezone.

Pred početak posljednje sezone u Bullsima Scottie Pippen je morao na operaciju, a Rodman je prepoznao koliko je potreban Jordanu na parketu. Uložio je dodatni napor, a nakon što se nekoliko mjeseci kasnije vratio Pippen - Rodman je od Jacksona tražio odmor. Uprkos tome što je Jordan upozoravao da se neće vratiti na vrijeme, Jackson je odlučio pustiti Rodmana u Las Vegas na 48 sati.

Rodman se naravno nije vratio na vrijeme, a po njega je morao otići upravo Jordan.

"Sjećam se da sam bila u Vegasu s Dennisom. On je ponekad morao pobjeći. Volio je izlaziti, volio je klubove. Išli smo u njegov omiljeni restoran, a potom u noćne klubove. Izlazili smo satima, to nije prestajalo. Dennis je bio divlji. Da budem iskrena, nisam znala kakav je raspored ekipe. Nisam znala da nije došao na vrijeme", rekla je Carmen Electra, njegova tadašnja djevojka i zvijezda serije "Baywatch".

Nakon što je shvatio da se Rodman vratio iz Vegasa sa zakašnjenjem Jordan je otišao po svog defanzivnog specijalca koji je živio upravo prekoputa United Centra - dvorane Chicago Bullsa.

"Neko je pokucao na vrata, a potom se predstavio. Rekao je da je Michael Jordan. Ja sam se sakrila. Nisam htjela da me on vidi takvu. Pokrila sam se i sakrila iza kauča", rekla je Electra.

Bullsi su na kraju te sezone osvojili svoju šestu titulu u osam godina, a Rodman je već na prvom treningu po povratku pokazao da petodnevni odmor nije ostavio mnogo traga na njemu.