Košarka
0

Richardson promijenio pet sastava ovog ljeta

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Quentin Richardson, priznati 29-godišnji bek-šuter NBA lige, ovog ljeta mijenja momčad skoro svake sedmice. Bio je član čak pet timova u samo dva mjeseca.

Prošlu sezonu je Richardson završio kao igrač New Yorka, u kojem je prosječno ubacivao 10.2 poena, uz 4.4 skoka. No, New York ga je  poslao u Memphis, za centra Darka Miličića.

Richardson se nije dugo zadržao u Memphisu, jer ga je taj klub poslao u Los Angeles Clipperse, čiji je dres već nosio u karijeri (od 2000. do 2004. godine). No, i tamo je samo došao i otišao.

Minnesota je LA Clippersima dala beka Sebastiana Telfaira, te dva krilna igrača, Marka Madsena i Craiga Smitha za Quentina Richardsona, ali niti najhladniji grad u Sjedinjenim Državama nije bio njegova posljednja destinacija.

U petak je Richardson spremio stvari i krenuo prema najtoplijem dijelu SAD-a, prema Miamiju. Heat je na drugu stranu poslao Marka Blounta.

  • Izuzetno smo sretni što smo doveli Quentina Richardsona. Uzbuđeni smo jer imamo jako kvalitetnog igrača u momčadi, čovjeka koji se odavno dokazao u NBA ligi. Isto tako, dobili smo sjajnu osobnost u svlačionici što nije niti malo zanemarivo. Nikako nemamo namjere nastaviti ono što je Richardson radio ovog ljeta, mijenjati ga - rekao je Pat Riley, predsjednik Miamija.

Očekuje se da će Richardson u Wadeovoj momčadi zarađivati 9 miliona američkih dolara po sezoni.

U karijeri koja je počela u sezoni 2000/01 Richardson je prosječno ostvarivao sljedeće brojke: 11.5 poena, 5 skokova i 1.6 asistenciju po utakmici.