Košarka
23

Pripremni meč: BiH izgubila od Crne Gore

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovina izgubila je od Crne Gore (78:68) u pripremnom meču pred kvalifikacije za Eurobasket.

Ovo je četvrti pripremni meč za izabranike Damira Mulaomerovića i sada imamo učinak od jedne pobjede i tri poraza. Ranije smo dva puta gubili od Belgije te slavili protiv Portugala.

Prva četvrtina meča bila je ujednačena i oba tima su u nekoliko navrata dolazila do vodstva, a četvrtina je pripala Crnogorcima (21:20) koje s klupe predvodi Bogdan Tanjević.

Tokom druge dionice u samo jednom trenutku uspjeli smo izjednačiti na 25:25, dok su Crnogorci u nastavku vratili prednost i povećavali razliku tako da su na poluvremenu vodili rezultatom 43:34.

U trećoj četvrtini Crna Gora je dodatno povećala razliku i nije nam dozvoljavala da se približimo na bliže od 10 poena razlike, a u posljednjih 10 minuta igre ušli smo uz rezultat 65:51.

Do preokreta, ali ni do veće neizvjesnosti nije došlo ni u četvrtoj četvrtini gdje smo u nekoliko navrata uspjeli primaći se na šest poena zaostatka, a Crna Gora je na kraju slavila rezultatom 78:68.

Teletović sa 24 poena i Nurkić sa 15 poena bili su najbolji strijelci našeg tima i jedina dva igrača našeg tima sa dvocifrenim brojem poena. Prvo ime Crne Gore bio je Nikola Vučević sa 15 poena.

Meč se igra u sklopu prijateljskog turnira u Skopju. BiH je jučer poražena od Belgije (73:67), dok je Crna Gora slavila protiv Makedonije (77:73). Danas se sastaju Belgija i Makedonija, a sutra su na rasporedu mečevi između BiH i Makedonije te Belgije i Crne Gore.

BiH: Nurkić 15, Milošević 1, Gordić 7, Teletović 24, Musa 5, Zahiragić, Buza 5, Vrabac, Kikanović 8, Sulejmanović, Gegić 3, Halilović.