Parket se ne može gledati
6

Počelo novo takmičenje u NBA ligi, Jokić bolji od Dončića, Curry pogodio za pobjedu

E. K.
Luka Dončić i Nikola Jokić (Foto: Twitter)
Luka Dončić i Nikola Jokić (Foto: Twitter)
Denver je sinoć u okviru novog NBA takmičenja - NBA Kupa uspio savladati sastav Dallasa rezultatom 125:114 uz vrhunsko izdanje Nikole Jokića dok je na drugoj strani odlično odigrao drugi Balkanac Luka Dončić.

Riječ je o ideji komesara NBA lige Adama Silvera da se usred sezone igraju utakmice novog takmičenja i da njihovi rezultati ulaze u standardnu tabelu NBA lige. Igra se šest grupa sa po pet timova od kojih će svaki odigrati po četiri meča u svojoj grupi (dva kod kuće, dva na strani) i pokušati da se izbori za četvrtinu finala.

Od parketa u NBA dvoranama je napravljen cirkus pa košarkaši igraju na podlozi u svijetloj boji što je naišlo na negodovanje brojnih fanova, ali će zaraditi ogroman novac od toga.

Okrenimo se utakmicama. Najbolji košarkaš svijeta je predvodio aktuelne prvake NBA lige do još jedne pobjede sa 33 poena, 14 skokova i devet asistencija, a pratio ga je Porter sa 24 poena i devet skokova dok su Gordon i Murray dodali po 18 poena. Gordon je dodao osam skokova i šest asistencija, a Murray 13 asistencija i dva skoka.

Na drugoj strani je briljirao Luka Dončić sa 34 poena, deset skokova i osam asistencija dok je Irving dodao 22 uz sedam asistencija. Još su dvocifreni bili Green i Williams sa po 13 poena te po pet skokova i po dvije asistencije.

Golden State Warriorsi su slavili na gostovanju kod Oklahome rezultatom 141:139, a pobjednički koš je postigao Steph Curry u posljednjoj sekundi susreta. Koš je prvobitno poništen, ali je nakon pregleda snimka ustanovljeno da je koš regularan te je pobjeda otišla na stranu Ratnika.

Upravo je Curry bio najefikasniji u Golden Stateu sa 30 poena, osam skokova i sedam asistencija dok je Šarić dodao 20 uz šest skokova i tri asistencije, a Kuminga je postigao 19 poena uz dva skoka. Thompson je susret završio sa 18 poena i tri skoka, a Wiggins je dodao 17 uz pet skokova dok je još dvocifren bio Green sa 15 poena, pet skokova i tri asistencije.

[TWITTER]1720634675582964033[/TWITTER]

U poraženom sastavu najbolji je bio Dort sa 29 poena i pet skokova dok je Holmgren dodao 24 uz osam skokova i pet asistencija, a Giddey i Williams su susret završili sa 18 poena. Giddey je dodao pet skokova i četiri asistencije, a Williams osam asistencija i tri skoka. Joe je dodao 16, a još je dvocifren bio Wallace sa 13 poena i dva skoka.

NBA Kup, rezultati:

Zapad

Grupa A

Portland - Memphis 115:113

Grupa B

Denver - Dallas 125:114

Grupa C

Oklahoma - Golden State 139:141

Istok

Grupa A

Indiana - Cleveland 121:116

Grupa B

Milwaukee - New York 110:105

Miami - Washington 121:114

Grupa C

Chicago - Brooklyn 107:109

Tabela: