Potrebni i igrači s klupe
2

Petrović: Zadovoljan sam izgledom prve petorke

FENA
Aco Petrović (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Aco Petrović (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će otputovati na turnir u Italiju gdje će igrati kontrolne susrete u sklopu priprema za kvalifikacije za evropsko prvenstvo u Sloveniji naredne godine.

Selektor reprezentacije BiH Aleksandar Petrović zadovoljan je poslom koji je u prvoj fazi priprema u Sarajevu uradio njegov tim.

"Današnjim treningom završavamo ciklus od 21 treninga u 13 dana, čiji je primarni cilj bio da igrače dovedemo na željenu fizičku spremnost. Žao mi je samo što su se javili problemi s povredama organizatora igre i nadam se da će nas do početka kvalifikacija takva vrsta problema zaobići", izjavio je Petrović Feni.

Najbolje bh. košarkaše očekuje drugi dio priprema u sklopu kojih će odigrati "set" od osam prijateljskih susreta i jedne zatvorene utakmice protiv selekcije Slovenije na planini Rogla.

"U principu sam zadovoljan kako mi izgleda početna petorka na terenu, ali moramo osposobiti što veći broj igrača za, uslovno rečeno, sporedne uloge koje su jako bitne za uspjeh ekipe. Nisam zadovoljan kako su upravo ti igrači odigrali susret protiv juniorske reprezentacije, ali može im se oprostiti zbog nagomilanog umora", naglasio je Petrović

Dodao je da ne vjeruje da će se povrijeđeni Nemanja Gordić oporaviti na vrijeme za kvalifikacije, ali da će sigurno biti s timom na EP-u naredne godine.

Na turniru u Italiji BiH očekuju susreti protiv selekcija Crne Gore, Italije i Finske, a prvi kvalifikacijski meč na rasporedu je 15. augusta protiv Latvije. U kvalifikacijskoj grupi s BiH nalaze se još selekcije Gruzije, Holandije i Rumunije.