Košarka
0

O'Neal: Ili NBA liga, ili milostivi oproštaj!

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nekad najdominantniji košarkaš svijeta Shaquille O'Neal odbacio je špekulacije o mogućem nastavku karijere izvan NBA lige.

U nekim su se medijima pojavile glasine kako veliki centar nema ništa protiv nastavka karijere u Europi, uz ugovor od desetak milijuna dolara po godini. Međutim, O'Neal tvrdi da je jedina opcija za daljnju borbu pod obručima nastavak u NBA ligi, i to samo ako dobije ponudu koja će ga zadovoljiti.

  • Odlazak u inostranstvo nije opcija. Ja znam da ću igrati u NBA ligi i sljedeće sezone. Ono što je dobro vezano uz mene i moju karijeru, jest da sam sve radio na svoj način i ostvario više od onoga što sam očekivao. Svakome sportašu, ili velikanu u nekom drugom području, dođe vrijeme za kraj i oproštaj. Ako je moje vrijeme za odlazak stiglo, milostivo ću to i prihvatiti, kao što sam milostivo ušao u NBA ligu. Napravit ću veliku zabavu i čekati na sljedeći korak, ulazak u mjesto u kojem vaše ime nikada neće biti zaboravljeno – izjavio je O'Neal u Orlandu, gdje je zajedno s pop zvijezdom Justinom Bieberom promovirao vlastiti TV šou pod nazivom Shaq Vs na ABC-u.

Prošle sezone je 38-godišnji centar igrao u Cleveland Cavaliersima. U karijeri je osvojio tri NBA prstena s Los Angelesima i još jedan s Miami Heatom. No, u zadnje vrijeme se muči s pronalaženjem kluba koji bi mu zajamčio dovoljno minuta na parketu, ponudio dovoljno novca i omogućio borbu za još jedan NBA naslov.

  • Moj najvažniji kriterij je igrati u pobjedničkoj momčadi, sastavu koji ima naviku pobjeđivanja – zaključio je O'Neal.
NBA