Košarka
0

Obavljena prozivka KŽK Čelik: Cilj je odbrana duple krune

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Gradskoj areni u Zenici večeras je održana prozivka košarkašica ženskog košarkaškog kluba "Čelik" za sezonu 2014/2015. godine. Na prozivci su prisustvovali i članovi stručnog štaba koji su istakli svoja očekivanja o narednoj sezoni.

Trener KŽK "Čelik" Slobodan Kecman na večerašnjem treningu i prozivci imao je jedanaest košarkašica koje će u narednom periodu obaviti uigravanje za početak nove sezone u kojoj za glavni cilj imaju odbranu duple krune iz protekle sezone gdje su Zeničanke osvojile Prvenstvo i Kup Bosne i Hercegovine, a na međunarodnom takmičenju bile su na korak do plasmana na završni turnir.

Kecman je izjavio da je uvijek teže odbraniti nego osvojiti krunu prvaka, ali da se nada da će u tome uspjeti.

"Samim tim što smo osvajači duple krune na neki način imamo i cilj da odbranimo te titule. Uvijek je lakše nešto osvojiti nego odbraniti, svi hoće da nam skinu skalp, ali nadam se da ćemo odgovoriti svim zahtjevima i da u odbranu titule uđemo spremni. Ovaj igrački kadar još nije potpun, trebaju nam još dvije ili tri igračice, a vrijeme će pokazati kakav smo posao napravili. Nadam se da ćemo uspjeti i da ćemo ponoviti prošlogodišnji rezultat", kazao je Kecman.

Košarkaški klub Čelik u potrazi je za košarkašicama na poziciji centra, dok na poziciji beka postoji mogućnost povratka Jasmine Bigović, košarkašice koja je prošle godine imala zapaženu igru u Čeliku te je svojim igrama pomogla Zeničankama u osvajanju duple krune.

Nove košarkašice u zeničkom Čeliku su Nataša Bučevac koja je nastupala za rumunski Brošov, a u regionalnoj ligi je nastupala za Vojvodinu gdje je ostvarila zavidnu statistiku. Drugo pojačanje je košarkašica Kovina, Tamara Petković, koja je u Regionalnoj ligi nastupala za Mladi Krajišnik i Hemofarm, a Kecman se nada da će pomoći Čeliku u odbrani titula.

U ženskom košarkaškom klubu "Čelik" svi su uvjereni u dobre rezultate u novoj košarkaškoj sezoni te odbrani duple krune.