Košarka
3

Nurkić postigao osam poena protiv Sunsa, utakmicu napustio u kolicima zbog povrede

Piše: D. B.
(Foto: AFP)
Bh. košarkaš i član Denver Nuggetsa Jusuf Nurkić povrijedio se na utakmici protiv Phoenix Sunsa, zbog čega je prevezen u bolnicu. Njegova ekipa je poražena rezultatom 96:110.

Nurkić je proveo 21 minutu na parketu, a za to vrijeme je postigao osam poena te upisao jedan ofanzivni i sedam defanzivnih skokova, dvije asistencije i jednu blokadu.

Nažalost, tokom igre je uganuo skočni zglob, zbog čega je s parketa odvezen u kolicima. Naš košarkaš se požalio na jake bolove, zbog čega se nije mogao osloniti na nogu. Rendgenski snimak je srećom bio negativan, ali će Nurkić morati pauzirati.

Nurkićevo mjesto će zauzeti također mladi košarkaš Joffrey Lauvergne, koji je protiv Sunsa odigrao odličnu utakmicu. Veću minutažu će dobiti i J. J. Hickson, no njegova statistika je daleko od sjajne.

Inače, Sunsi su dobro otvorili utakmicu i prvu četvrtinu dobili rezultatom 35:26, Nuggetsima je tijesno pripala druga četvrtina u kojoj su postigli 25 poena, dva više od Sunsa. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 58:51 u korist Sunsa.

Treću četvrtinu su dobili Sunsi, postigli su 25 poena, a Nuggetsi 23. Uoči posljednje četvrtine bilo je 83:73 za Phoenix.

U četvrtoj četvrtini su ponovo bili bolji Sunsi sa postignutih 27 poena, dok su Nuggetsi ostali na 23. Konačan rezultat je bio 110:96 za Sunse.

Ekipu Phoenixa je do pobjede predvodio Brandon Knight sa 19 poena, dok je kod Denvera najbolji bio Will Barton sa 22 poena.