Košarka
0

NLB liga: Bosna ASA BHT dočekuje Helios, Široki u Ljubljani

FENA
U 10. kolu regionalne NLB lige košarkaši Bosne ASA BHT u subotu dočekuju slovenski Helios iz Domžala.

Sa tri pobjede i šest poraza ekipa Bosne na tabali zauzima 12. mjesto. Očekivanom pobjedom nad slovenskim predstavnikom "studenti" žele da se priključe grupi ekipa s polovičnim učinkom na sredini tabele.

Trener Bosne Mensur Bajramović ističe da predstojeći susret njegova ekipa igra pod imprativom pobjede.

"Dolazi nam ekipa koja je u dosadašnjem toku sezone dosta dobro igrala, pobjedivši Hemofram na gostovanju i Olimpiju. Igraju veoma čvrsto, iako bez velikih zvijezda, odlikuju se čvrstom, ali i prljavom igrom u odbrani. Prošle godine pobijedili smo ih sa 20 koševa razlike, ali to je bila vrlo tvrda utakmica", kazao je Bajramović.

U osvrtu na prošli susret u Podgorici, Bajramović ističe, da je njegova ekipa dosta dobro kontrolirala prvo poluvrijeme, ali da je u nastavku za samo pet minuta pala u igri i ubjedljivo izgubila utakmicu.

"To je problem koji evridentno imamo i koji nastojimo rješavati treningom i u sljedećim utakmicama", dodao je Bajramović.

Zdravstveni bilten igarača Bosne je dosta povoljan. Sead Šehović, nakon što nije putovao u Podgoricu zbog povrede skočnog zgloba, propustit će i susret s Heliosom, Tomislav Tomović ima virozu, ali njegov nastup nije upitan.

Susret Bosna ASA BHT - Helios igra se u subotu u 17.00 sati u dvorani "Mirza Delibašić"- KSC Skenderija. Drugu bh. predstavnik Široki Prima pivo gostuje u Ljubljani protiv ekipe Geoplin Slovana (19.00).

Parovi 10. kola (17. novembra):
Bosna ASA BHT - Helios Domžale (17.00) Crvena zvezda - Union Olimpija (16.30) Split CO - Cibona (17.00) FMP - Hemofarm (18.00) Geoplin Slovan - Široki Prima (19.00) Budućnost - Partizan (20.00) 18. novembra: Zagreb - Zadar (20.00).