Košarka
0

Nihad Imamović sada predsjednik Skupštine KK Bosna

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Na današnjoj Skupštini Košarkaškog kluba Bosna ASA BH Telecom imenovana su nova izvršna tijela najslavnijeg bh. košarkaškog kluba.

Imenovani su novi Upravni i Nadzorni odbor, te je odlučeno da će dosadašnji predsjednik Nihad Imamović postati novi predsjednik Skupštine, dok će se novi predsjednik i potpredsjednici imenovati na slijedećoj sjednici Upravnog odbora.

Novi Upravni odbor KK Bosna sačinjavaju: Emir Ahmetagić, Džejna Bajramović, Suad Ećo, Mirsad Milavić, Vedran Peršić, Nihad Selimović, Almir Spaho, Mujo Sutković, Adnan Topčagić, Emil Trnka. Predloženo je da se na konstituirajućoj sjednici Upravnog odobra imenuje još pet članova iz reda sponzora, te dva bivša igrača.

U Upravnom odboru, u odnosu na predhodni saziv, ostao je samo jedan član (Mirsad Milavić), dok su novi članovi mahom predstavnici uspješnih firmi, dok je Nihad Selimović vlasnik Sparsa, pa je moguća saradnja Bosne sa ovim klubom u omladinskim selekcijama.

Nadzorni odbor sačinjavaju: Miralem Sabović, Mustafa Pirija i Mehmed Spaho.

Predsjednik Skupštine biće Nihad Imamović, a njegov potpredsjednik Milorad Krunić i Željko Šain.

Usvojen je ifinansijski izvještaj kojim je utvrđeno da je Bosna u minusu od 3.200.000 KM za protekle tri godine. Jedan od sponzora preuzeo je na sebe obavezu da će vratiti polovinu duga, a 1.200.000 KM otpada na porez i kamate na porez, što znači da ostaje još oko pola miliona KM duga, za koji će se tek utvrditi kako će se vraćati.

Sve su tačke dnevnog reda usvojene su jednoglasno, osim izbora Upravnog odbora, koji je imao jedan glas suzdržan.