Košarka
0

Nakon selektorovih riječi Teletović trenira "još jače i još više"

Klix.ba
Nakon što je selektor košarkaške reprezentacije BiH Aco Petrović danas izjavio kako je Mirza Teletović na pripreme stigao sa nekoliko kilograma viška, te kako je usporio rad ekipe, naš kapiten je ovu kritiku najozbiljnije shvatio i dodatno se angažovao na treninzima.

Na svom Twitter profilu objavio je fotografije iz teretane uz komentar "Red, rad i disciplina", te "Još jače i još više".

Teletović je, nakon Petrovićevih riječi da imaju "različito viđenje njegove uloge u reprezentaciji" pismenim putem, u stilu pravog predvodnika naše najbolje selekcije, odgovorio: "Kao kapiten, trudim se da ispunim sve zamisli selektora, a tako će biti i u budućnosti. Svjestan sam da su igrači malo ispred mene kada je u pitanju fizička sprema, što je posljedica zabrane koju sam imao iz NBA. Međutim, jedina je istina kako sam se poželio igranja i kako sam sa nestrpljenjem čekao okupljanje, kako bi se družio sa momcima i igrao ozbiljne utakmice. U naredom periodu, kao kapiten i igrač bh. selekcije, trudit ću se još i više kako bih ispunio sve zamisli selektora jer cilj nam je svima isti, a to je što bolji rezultat na Evropskom prvenstvu u Sloveniji".