Propustio je spektakl
43

Najveći junak Srbije na SP-u nije slavio srebro zbog smrtnog slučaja

D. P.
Bogdanoviću je preminuo ujak (Foto: Screenshot)
Bogdanoviću je preminuo ujak (Foto: Screenshot)
Snimci proslave srebra sa Svjetskog prvenstva u košarci iz Srbije obilaze region, a na slavlju zbog smrtnog slučaja u porodici nije bilo najvećeg junaka naših komšija, Bogdana Bogdanovića.

Bogdanović je odigrao bajkovit turnir u Aziji. Izabran je u najbolju petorku turnira, a tokom cijelog Svjetskog prvenstva bio je pravi lider i najbolji košarkaš Srbije te ako je neko zaslužio da bude na proslavi, to je bio on.

Međutim, smrtni slučaj u porodici spriječio ga je da bude sa svojim saigračima. Kako su otkrili srbijanski mediji, Bogdanu Bogdanoviću je preminuo ujak i nije mogao da bude uz svoje saigrače na proslavi.

Bogdanović je jedini koji se nije pojavio na proslavi, ali je zato Nikola Jokić stigao, iako mu javnost u Srbiji zamjera što nije nastupao za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu.

Košarkaši Srbije, zajedno s Novakom Đokovićem koji je sinoć slavio osvajanje US Opena, nakon dočeka ispred Skupštine, zaputili su se u restoran Nacionalna klasa gdje su do kasno u noć slavili velike uspjehe iz posljednjih sedmica.

Podsjetimo, uz Bogdanovića, u idealnoj petorci Svjetskog prvenstva našli su se Dennis Schroeder (Njemačka), Shai Gilgeous-Alexander (Kanada), Anthony Edwards (SAD) te Luka Dončić (Slovenija).