Košarka
11

Najmlađi i najuspješniji selektor Josip Pandža dočekan u Vitezu

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Na Gradskom trgu u Vitezu večeras je oko dvije hiljada sugrađana pozdravilo najuspješnijeg bh. selektora Josipa Pandžu koji je našu kadetsku košarkašku reprezentaciju doveo do krova Evrope.

Vitez je mali grad, ali sa velikim ljudima koji su u proteklom periodu svojim djelima, ne samo riječima, obradovali čitavu naciju u Bosni i Hercegovini.

Pandža je najmlađi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine i kao takav izmamio je brojne simpatije zbog uspjeha kojeg je napravio. Upravo zbog toga, njegov grad i sugrađani su iz sveg glasa uzvikivali njegovo ime dok se penjao na binu.

"Hvala vam, trenutno sam najsretniji čovjek na svijetu i u svom gradu. Uvijek ljude više cijene vani, drago mi je da vi mene cijenite i hvala vam od srca. Ono što je u Sarajevu bilo, nije niko očekivao, a ovo u Vitezu nisam puno očekivao, a dobio sam previše. Vitez je dan košarke, kao što je Ranko rekao, dva puta smo ušli u Premijer ligu, nisu nam dali da igramo. Moramo se pokazivati na drugim mjestima. Jedan od Vitežana koji je igrao EP i bio jedan od pet najboljih, nepravedno je zapostavljen, nije spomenut u BiH, to je dijete KK Vitez Darko Bajo", izjavio je Pandža na dočeku te predao mikrofon Baji koji je čestitao momcima na osvojenoj tituli.

Josipov otac Mladen je kazao kako nema riječi kojom može opisati svoju sreću i ponos.

"On je kao dječak govorio da je košarka njegov život, upisao je fakultet jedan pa prešao je na DIF i evo ostvario nešto što mene ne čini samo ponosnim nego je taj osjećaj sto puta jači", kazao je Mladen.

Dočeku u Vitezu prisustvovao je i Sani Čampara koji se zahvalio svima na dočeku te ih pozvao da skandiraju ime Josipa Pandže.

Događaj u Vitezu je organizovao HOKK Vitez uz pomoć privrednih subjekata, a prisutne je zabavljao bend The Guilties.