Izgubili od Finske
53

Mulaomerović o ispadanju Hrvatske s Eurobasketa: Na kraju je bilo nekih čudnih sudijskih odluka

K. H.
Damir Mulaomerović (Foto: EPA-EFE)
Damir Mulaomerović (Foto: EPA-EFE)
Reprezentacija Hrvatske porazom od Finske završila je nastup na Eurobasketu, a selektor hrvatskih košarkaša Damir Mulaomerović kaže da je u finišu utakmice bilo nekih "čudnih" odluka sudija.

Hrvatska je izgubila rezultatom 94:86, a heroj Finaca bio je Markkanen koji je ubacio 43 koša i tome dodao devet skokova.

Mulaomerović je rekao da je teško doći do pobjede kada protivnički igrač postigne 43 koša, a osvrnuo se i na suđenje i neke sudijske odluke u finišu meča.

"Kada igrate protiv igrača koji je postigao 43 poena, onda je jako teško doći do pobjede. Stekao je samopouzdanje tokom meča, bio je 'vruć', a mi nismo imali dovoljno koncentracije. Primili smo nekoliko laganih trica, a bilo je i nekih čudnih odluka sudija na kraju koje nisam razumio. Svi su se žalili, a mi smo znali kako Finci igraju, no nismo uspjeli. Čestitam im", rekao je Mulaomerović nakon utakmice.

Dalje je rekao da njegovi igrači nisu uspjeli čuvati Markkanena, iako su imali nekoliko različitih načina.

"Zubac je bio povrijeđen i nije mogao čuvati Markkanena, mijenjali smo način na koji smo ga čuvali i igrali odbranu na njemu, ali on je jednostavno sve zabijao i još uspio kreirati šuteve za svoje saigrače", zaključio je selektor Hrvatske.

Finska će tako u utorak za polufinale igrati protiv Španije.