Učešće na EP
0

Ministarstvo za boračka pitanja FBiH obećalo finansijski podržati košarkašku reprezentaciju u kolicima

B. R.
Košarkaška reprezentacija BiH u kolicima (Foto: Vlada FBiH)
Košarkaška reprezentacija BiH u kolicima (Foto: Vlada FBiH)
Pomoćnik ministra za boračka pitanja u Federaciji Bosne i Hercegovine Mirza Terzo je najavio da će entitetska vlada finansijski pomoći učešće muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u kolicima na Evropskom prvenstvu.

Kako su saopćili iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Bosna i Hercegovina će učestvovat na Evropskom prvenstvu B divizije u Atini od 11. do 19. jula, gdje će pokušati izboriti plasman u A diviziju među najbolje reprezentacije Starog kontinenta.

"Sportisti su među najboljim ambasadorima Bosne i Hercegovine širom svijeta, stoga mi je posebno drago što možemo finansijski podržati pripreme naše košarkaške reprezentacije i na pravi način oslikava jedinstvo, slogu, borbenost i zajedničko zalaganje za ostvarivanje što boljih uspjeha", kazao je Terzo.

Direktor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u kolicima Alaga Pašić zahvalio je uime državnog tima košarkaša na današnjoj posjeti i pruženoj pomoći.

Košarkaši su istakli su da je teško organizovati njihove pripreme u odnosu na ostale sportove. Nadaju se da će donijeti radost svim građanima Bosne i Hercegovine.

Federalno ministarstvo i košarkaši Bosne i Hercegovine u kolicima podržali su košarkašice Bosne i Hercegovine koje večeras igraju četvrtfinalnu utakmicu na Evropskom prvenstvu protiv reprezentacije Francuske, saopćili su iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.