Ogorčen transferima
116

Legendarni trener Bosne izvrijeđao igrače Partizana: Wagnerovci, bježite kao četnici 1945.

N. K.
Bogdan Tanjević (Foto: EPA-EFE)
Bogdan Tanjević (Foto: EPA-EFE)
Legendarni trener sarajevske Bosne Bogdan Tanjević (76) brutalno je izvrijeđao inostrane zvijezde Partizana zato što napuštaju klub odmah nakon sjajne sezone u kojoj su osvojili regionalnu ligu te bili nadomak Final foura Eurolige.
Naime, francuski centar Mathias Lessort je nakon samo godinu i po dana boravka u Beogradu prešao u Panathinaikos, a ranije je i Amerikanac Kevin Punter prešao u Barcelonu.

Obje zvijezde Partizana voljeni klub su napustile zbog bogatih ponuda iz Grčke i Španije, pitanje je dana kada će otići i ostali, a na njih se okomio bijesni Tanjević nizom postova na Twitteru.

"A u ruka Mandušića Vuka bit će svaka puška ubojita... Veliki Žoc, nauči ih kako se koristi vlastiti talent, oni, pred 20.000 navijača ljube dres, iz ljubavi prema klubu, poslije nađu veću kesu, raziđu se, a Žocu ostave priliku 'da se dokazuje'. Veliki Željko. Čak ni on, ne može svake godine roditi dva muška blizanca", napisao je čuveni Boša pa dodao još dvije objave:

"Partizanovi 'Wagnerovci' u bježaniji prema Zapadu, negdje su oko Zidanog Mosta već, sjećaju se dana, kad su ljubili dres, pred vjernih 20.000 ća navijača... (Ljubav, kako to gordo zvuči)."

"Partizanovi 'Vagnerovci' u bježaniji od Partizana, već negdje oko Zidanog Mosta, (koja vas godina sjeća na ovo?) pokazat će koliko vrijede, već iduće godine, u novom 'ljubljenom' dresu.. Vidjet ćemo!"

Tanjević je u svojim objavama aludirao na nekoliko stvari, a prvi se spominje Vuk Mandušić, inače srpski hajduk iz zadarskog kraja koji je herojsku slavu stekao boreći se po Ravnim Kotarima i šibenskom kraju za Mlečane protiv Turaka u 17. stoljeću. Poginuo je kod Kistanja, a nakon toga ga je spomenutim stihovima opjevao najslavniji Crnogorac Petar Petrović Njegoš.

Popularni Boša je s Wagnerovcima aludirao na to da su košarkaši plaćenici koji poslodavca i ljubav u koju se kunu napuštaju u najtežem trenutku za nju. Povlači se paralela s marša Wagnerovaca na Moskvu tako što su napustili ratište protiv Ukrajine, dok je Zidani Most važno saobraćajno čvorište u Sloveniji gdje su se 1945. partizanima predali crnogorski četnici u bijegu pred trupama NOB-a. Partizanske snage su nakon toga poubijale crnogorske kvislinge.