Košarka
0

KŽK Čelik domaćin završnog turnira regionalne lige

FENA
Uprava Košarkaškog ženskog kluba Čelika obznanila je danas da je Bord Regionalne košarkaške ženske lige u kojoj je ove sezone učestvovalo deset ekipa iz BiH, Srbije i Crne Gore donio odluku da se finalni turnir za prvaka lige igra 3. i 4. marta u Zenici.

"Nema sumnje bit će to veliki sportski događaja u Zenici i BiH koji će biti organizovan na najbolji način. Ekipa Čelika ispunila je svoj ovosezonski cilj, da se plasiramo na završni turnir. U polufinalu ćemo vjerovatno igrati protiv Hemofarma i vjerujemo da smo sposobni izboriti plasman u finale gdje bismo prema svim prognozama trebali igrati protiv Partizana“, izjavio je Senad Huseinagić, predsjednik KŽK Čelik i predsjednik Borda Regionalne košarkaške ženske lige.

Sigurni učesnici završnice su ekipe Partizan Galenika iz Beograda, Čelik iz Zenice i Hemofarm Stada iz Vršca, dok za preostalo mjesto konkurišu beogradski sastavi Voždovac i Radivoj Korać.

Predstojećeg vikenda igra se posljednje, 18. kolo lige nakon kojeg će biti poznati parovi polufinala koja su na rasporedu od 16.00, odnosno 18.30 sati.

Finalna utakmica igra se 4. marta od 17 sati.