Sportska elita
341

Kukoč predvodi poznate na skupu u Sarajevu, osvojite ulaznice za premijeru filma

N. K.
Toni Kukoč i autor filma Sabahudin Topalbećirević (Foto: Facebook)
Toni Kukoč i autor filma Sabahudin Topalbećirević (Foto: Facebook)
Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč predvodi brojna proslavljena sportska imena koja će prisustvovati svjetskoj premijeri dokumentarnog filma o njegovom životu koja će se održati u srijedu u Sarajevu.
U filmu autora Sabahudina Topalbećirevića otkriva se put vrhunskog sportiste te koliko je odricanja, želje i volje potrebno da postanete najbolji u uslovima kada to mogu biti svi oko vas. Film nam objašnjava i kako osvojiti tri NBA prstena te postati najbolji i najpopularniji evropski košarkaš.

Osim Kukoča, među gostima na premijeri u Sarajevu najavljeni su Zlatko Dalić, Marijan Kustić, Stipe Pletikosa, Mario Mandžukić, Ivica Olić, Sead Sušić, Ivan Gudelj, Ivica Šurjak, Vasil Ringov, Massimo Franchi, Stojko Vranković, Željko Pavličević, Boža Maljković, Dragan Vujković, Joško Jeličić, Igor Milanović, Mario Primorac, Željko Jerkov, Rusmir Halilović, Drago Ćosić, Blaž Slišković...

Svečana ceremonija otvaranja zakazana je za 19:00 sati, potom slijedi dodjela nagrada za životno djelo, dok je u 19:45 u planu svjetska promocija filma "Toni Kukoč - The Magical 7". Nešto iza 21:00 sat sarajevskoj publici će se obratiti i sam Kukoč.

Promocija dokumentarca o trostrukom NBA prvaku sa Chicago Bullsima ujedno je glavni događaj 12. po redu "Simposara" koji je u proteklih 12 godina postao najveći regionalni sportski simpozij koji je u Sarajevo doveo velike sportske zvijezde.

Simposar će ove godine trajati od 13. do 15. septembra, a gosti će biti brojna ugledna imena iz svijeta sporta koja će ranije prisustvovati premijeri dokumentarnog filma o Kukoču.

U saradnji s organizatorima događaja, portal Klix.ba nagrađuje naše vjerne čitatelje s 20 ulaznica (10 dobitnika po dvije ulaznice) za premijeru filma, a učešće možete ostvariti putem Klixovog Instagram profila na kojem su pojašnjena pravila nagradne igre.