Košarka
7

Košarkaši Zrinjskog položili "maturski ispit" i utišali publiku u Mejdanu

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Mostari Zrinjski nanio je prvi poraz tuzlanskoj Slobodi u okviru 4. kola košarkaške Lige 12. Pred 4.000 gledalaca Mostarci su ostvarili pobjedu 72:65 (18:21, 15:13, 16:17, 16:21).

Tuzlaci mogu žaliti za 21 izgubljenom loptom, katastrofalnim šutem za tri poena 3/21 i činjenicom da su iza leđa imali navijače koji su ih frenetično bodrili cijelim tokom utakmice.

"Upravo i žalim zbog toga, ali odgovornost za poraz preuzimam na sebe. Svojim igračima zamjerim što su bili dekoncentrisani i što u utakmicu nismo ušli sa 100 posto svoje snage. Gosti su iskorsitili naše slabosti i zasluženo slavili", kazao je nakon susreta trener Tuzlaka Damir Mulaomerović.

Gostujući trener Zoran Glomazić očito je dobro skenirao igru Slobode, a njegov mlad tim, kako kaže, večeras je u Mejdanu položio "maturski ispit".

"Neki od njih nikada nisu igrali pred ovoliko publike i u ovakvoj fenomenalnoj atmosferi. Odlično su se snašli, odgovorili na zadatke i smatram kako smo zasluženo slavili. Inače radujem se što sam ponovo u Tuzli, u ovom košarkaškom gradu", rekao je Glomazić.

U taboru Zrinjskog blistao je Almir Hasandić sa 21 poenom i Nikola Lalić sa 15, dok je u redovima Slobode najefikasniji bio Nermin Hujdurović sa 14 poena i 10 skokova.