Drama u Skenderiji
47

Košarkaši Bosne ispustili veliku prednost protiv Širokog i ostali bez finala Kupa BiH

H. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Košarkaši Širokog plasirali su se u finale Kupa BiH "Mirza Delibašić" nakon što su u drugom polufinalnom susretu u ispunjenoj Skenderiji savladali ekipu Bosne Meridianbet rezultatom 71:65.

Studenti su odigrali sjajno prvo poluvrijeme nakon kojeg su vodili 42:31, ali Široki se uspio vratiti u trećoj dionici pa se u posljednjih deset minuta ušlo prednošću Bosne rezultatom 53:48.

Minutu i po prije kraja Široki je trojkom Čovića preokrenuo i poveo 64:62, ali uzvratio je Vranić košem i poenom iz dodatnog slobodnog bacanja. U narednom napadu Širokog, Čović je opet pogodio trojku za vodstvo 67:65, a potom Bosna nije iskoristila napad.

Širokobriježani su u narednoj akciji poentirali i riješili sve dileme oko pobjednika, a na kraju je bilo 71:65.

U redovima Širokog Josip Čović je postigao 14, a Daishon Knight 11 poena. Bosnu su predvodili sjajni Ismet Sejfić sa 21 poenom i 10 skokova, a zapažen je bio i Nedim Buza sa 12 ubačaja.

Široki će u finalu igrati protiv Igokee koja brani naslov naslov pobjednika Kupa, a koja je u prvom polufinalnom meču završnog turnira pobijedila banjalučki Borac sa 73:71.

Najefikasniji u Igokei bili su Milosavljević sa 14 te Kondić i Đorđević sa po 10 poena, a kod Borca Tanasković sa 16 i Rebec sa 15 poena.

Finale je na rasporedu u nedjelju u 17 sati.