Košarka
0

Košarkaši Bosna ASA BHT Telecom u subotu dočekuju Partizan

NINA
U okviru 19. kola Goodyear lige, u subotu u 20 sati u dvorani "Mirza Delibašić" košarkaši Bosna Asa BH Telecoma dočekat će starog rivala - ekipu Partizana PMB.

"Kontrola posjetilaca bit će stroga i neće biti dopušteno unošenje bilo kakvih tvrdih predmeta, upaljača ili mobitela. Imamo povjerenja u navijače, ali želimo eliminirati mogućnost incidenta jer bi svako narušavanje sigurnosti utakmice od navijača bilo štetno po Bosnu, njen renome i ugled", kazao je sportski direktor Samir Avdić.

"U goste nam dolazi ekipa s najperspektivnijim igračima u Evropi. Najveća opasnost za nas je u njihovom brzom i visokom ritmu i tranziciji igre. Na nama je da pokušamo nametnuti svoj stil igre - jaku i agresivnu odbranu kojom bismo lakše došli do cilja, a to je pobjeda", kazao je Mensur Bajramović, šef struke, i dodao da su svi košarkaši zdravi i da nema ozlijeđenih.

Slično misli i Nenad Marković, najiskusniji košarkaš, koji smatra da Beograđani imaju najtalentiraniju generaciju u Evropi.

"Nemamo prava na kiks i u svakoj domaćoj utakmici moramo osvajati bodove. Partizan jest kvalitetna ekipa, ali i mi imamo svoje adute koji će uz podršku s tribina još više doći do izražaja", rekao je Marković.