U Skenderiju dolazi Čapljina
0

FOTO+VIDEO / KK Bosna pobjedom ostaje u igri za polufinale

Piše: N. Jamaković
U okviru 4. kola Lige 6 za prvaka BiH košarkaši Bosne ASA dočekat će u subotu ekipu Čapljine. Susret počinje u 20 sati u dvorani 1 KSC Skenderija.
Foto: N. Jamaković/Sarajevo-x.com
Foto: N. Jamaković/Sarajevo-x.com
Tim je povodom organizirana pres-konferencija u Sarajevu, na kojoj istaknuto da će Bosna pokušati nastaviti niz dobrih igara na domaćem parketu.

"Čapljina nam dolazi nakon tri poraza i oni će svakako pokušati uhvatiti posljednji voz za polufinale play-offa. Mi se uzdamo u dobre igre kući i činjenicu da kao domaćini nismo izgubili utakmicu. Hendikep nam je svakako izostanak tri igrača, Đurasovića, Krušlina i Zimića, ali svjesni smo da jedino pobjedom zadržavamo dobre izglede za polufinale play-offa", rekao je pomoćni trener "studenata" Damir Zeljković.

Igrač Bosne Marko Radić je upozorio na to da Čapljina uopšte nije loša ekipa, te je istakao kako će "studenti" nastojati zaustaviti njihov šut za tri poena.

Foto: N. Jamaković/Sarajevo-x.com
Foto: N. Jamaković/Sarajevo-x.com
"Nastojat ćemo nametnuti svoju igru, te nadoknaditi izostanak tri povrijeđena igrača", kazao je Radić.

Zeljković je dodao kako će Krušlin i Đurasović zbog teških povreda s terena odsustvovati do kraja sezone, dok postoji šansa da Zimić bude spreman za desetak dana.

Susret između Bosne ASA i Čapljine direktno će prenositi TVSA, a PR manager Bosne Danko Delibašić je pojasnio kako je postignut dogovor da TVSA prenosi sve domaće utakmice Bosne do kraja sezone.

Foto: N. Jamaković/Sarajevo-x.com
Foto: N. Jamaković/Sarajevo-x.com
Bosna ASA se nakon tri odigrana kola Lige 6 nalazi na četvrtom mjestu tabele. Nakon ubjedljivog poraza od Igokee u prvom kolu uslijedila je pobjeda na domaćem parketu nad ekipom Borac Nektara. Upravo je ta pobjeda skupo plaćena, jer su povrede zadobili Đurasović, Zimić i Pašalić. Znatno oslabljen tim Bosne u trećem kolu je kao gost kod Širokog Brijega pretrpio novi poraz od 24 razlike (90-66).

Parovi 4. kola (subota):

Bosna - Čapljina Igokea - Borac

Široki - Mladost

Tabela:

  1. Igokea 6
  2. Široki 5
  3. Borac 5
  4. Bosna 4
  5. Mladost 4
  6. Čapljina 3