Košarka
186

KK Bosna dotakla dno: Odlazi li simbol države i Sarajeva zauvijek u historiju?

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Skupština Košarkaškog kluba Bosna održana je večeras u prostorijama ovog bh. kluba. Kako sada stvari stoje, KK Bosna bi mogla zauvijek otići u historiju.

Naime, donesena je odluka o privremenom zamrzavanju kluba i postignuta saglasnost o fuziji KK Bosna i KK Royal iz Sarajeva.

Tako će KK Bosna privremeno prestati s postojanjem, te će u budućnosti ekipa nositi ime KK Bosna-Royal, a postoji mogućnost da ovaj tim nastupi i u Ligi 13 kao zamjena za Bosnu, piše SportSport.ba.

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine će donijeti konačnu odluku o nastupu novoformiranog kluba u Ligi 13, a za to će Bosna-Royal morati dobiti specijalnu pozivnicu.

Prije glasanja na kojem je jednoglasno donijeta odluka o fuziji Bosne i Royala, ostavku na mjesto člana Skupštine dao je Emir Haračić, koji je istakao da ne želi sudjelovati u gašenju velikana bh. košarke.

"Ne želim da moje ime ostane upisano među onima koji su potpisali smtrovnicu KK Bosne. To se možda sada može zvati hibernacijom, ali nisam optimista da će se Bosna iz ovog sna ikada vratiti. Iskreno se nadam da griješim i da će mi oni koji će staviti svoj potpis dokument o ustupanji imena pokazati da nisam u pravu", rekao je on.

Tako bi se moglo desiti na više od pet desetljeća postojanja i šampionske titule Evrope, svjetla KK Bosna zauvijek budu ugašena.