Košarka
0

James i Wade možda preskaču Svjetsko prvenstvo

Totalsport
Foto: AFP/NBAE/Getty Images/File
Foto: AFP/NBAE/Getty Images/File
LeBron James i Dwyane Wade, dvije velike NBA izvjezde, oklijevaju se izjasniti hoće li sljedeće godine zaigrati za američku reprezentaciju na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Turskoj.

Amerikanci nisu osvojili Svjetsko prvenstvo još od Toronta 1994. godine. Prošle godine su James i Wade uživali u osvajanju zlatne olimpijske medalje na Igrama u Pekingu, dakako, uz njihov golemi doprinos. No, pitanje je hoćemo li ih gledati i dogodine u Turskoj.

Američka reprezentacija okupit će se na mini-kampu sredinom jula sljedeće godine, a potom opet u avgustu, uoči pripremnih utakmica u SAD-u i Europi pred početak Svjetskog prvenstva u Turskoj, koje je zakazano od 28. avgusta do 12. septembra.

LeBron James iz Clevelanda je prošle sezone bio izabran za najkorisnijeg igrača NBA lige (MVP), dok je Miamijev Dwyane Wade bio vodeći strijelac lige. Ne treba niti naglašavati koliko bi njihov izostanak značio američkoj vrsti. Obojica imaju mogućnost sljedećeg ljeta postati uvjetno slobodni igrači, s godinom dana do isteka ugovora.

  • Ja sam ''negdje u sredini'' kada je u pitanju moj odlazak na Svjetsko prvenstvo. Naravno da bih želio zaigrati s dečkima, no, moram vidjeti kako će se ova sezona razvijati prije donošenja konačne odluke – poručio je Wade u izjavi za ESPN.

James je, pak, još prošloga mjeseca objelodanio da kani sudjelovati u snimanju filma Fantasy Basketball. Taj će se film djelomično snimati u Las Vegasu, te bi mogao utjecati na dostupnost LeBrona američkoj reprezentaciji.

  • Još se ne zna točno kada će se snimati film. Stoga trenutno nemam niti odgovor hoću li moći zaigrati za reprezentaciju – izjavio je James.