Postigao 44 poena
125

James blokadom, a potom i "trojkom" srušio Indianu: Vjerovao sam sebi i onome što radim

Klix.ba
LeBron James (Foto: EPA-EFE)
LeBron James (Foto: EPA-EFE)
LeBron James odigrao je još jednu matestralnu partiju u pobjedi Clevelanda nad Indianom, a "trojkom" u posljednjim sekundama donio je treću pobjedu Cavaliersima.

James je na terenu proveo skoro 42 minute, a meč je na kraju završio sa 44 ubačena poena, uz omjer šuta 14-24, a ubacio je i 15 od 25 slobodnih bacanja.

Pet sekundi prije kraja meča Indiana je imala napad za pobjedu, a kada je Oladipo pokušao kroz reket doći do koša i postići koš, već godinama najbolji igrač NBA lige zaustavio ga je sjajnom blokadom i spriječio je Pacerse da dođu do pobjede.

Odmah u sljedećem napadu, King James preuzeo je odgovornost u posljednjoj sekundi i šutem za tri poena donosi pobjedu Clevelandu. Zanimljivo, ovo je bila prva pogođena trica za Jamesa u ovom meču, a prije toga tri puta je bio neprecizan.

Nakon meča, on je rekao da je uvijek vjerovao u ono što radi i da je kao klinac imao trenutke u kojima se bira pobjednik.

"Vjerovao sam sebi i onome na čemu sam uvijek radio. Kada ste klinac, uvijek imate 3,2,1 momente", rekao James nakon meča.

Sinoćnjom pobjedom, Cleveland je stigao do ukupnog vodstva od 3:2 i u naredna dva susreta potrebna im je jedna pobjeda za prolazak dalje.