Navijači ih pozdravili
0

Ispred sarajevske Vijećnice upriličen doček bh. košarkašicama

H. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Ispred sarajevske Vijećnice upriličen je svečani doček ženske košarkaške reprezentacije BiH koja je na minulom Eurobasketu ostvarila historijski plasman zauzevši peto mjesto.

Bh. heroine ugostila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, nakon čega će se održati konferencija za medije na kojoj će se obratiti selektor Goran Lojo, kapitenka Milica Deura, tim-menadžer Razija Mujanović, te ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić.

Kako je ranije najavljeno, s obzirom na epidemiološku situaciju, organizovani doček nije mogao biti upriličen.

Naše košarkašice su prethodno sletjele na Međunarodni sarajevski aerodrom oko 11:40, a bh. heroine dočekali su članovi njihovih porodica, malobrojni navijači i novinari.

Među putnicima u avionu koji je doletio direktnom linijom iz Franfurta nije bilo fenomenalne Jonquel Jones. Nažalost, ona se morala vratiti u svoj WNBA tim i nije bila dio ekipe koja je doputovala u Sarajevo.

Podsjetimo, plasmanom među pet najboljih selekcija Starog kontinenta, naše košarkašice nastupit će na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo koji se igra u februaru naredne godine.