Košarka
85

Infografika "za sva vremena": LA Times skicirao svih 30.699 šuteva u karijeri Kobea Bryanta

Piše: O. T.
Kobe Bryant (Foto: EPA)
Kobe Bryant (Foto: EPA)
Svijet košarke neprestano piše o oproštaju jednog od najvećih košarkaša svih vremena Kobea Bryanta, sada već bivšeg igrača Los Angeles Lakersa za koje je sinoć odigrao posljednji meč. U čast Bryantu ugledni Los Angeles Times je napravio infografiku koja prikazuje svih 30.699 šuteva koje je uputio legendarni košarkaš.

Na infografici nisu prikazana slobodna bacanja na koja otpada trećina ukupnog broja šuteva, a ponuđena je opcija da čitatelji u sedam koraka prođu najinteresantnije detalje po izboru autora.

Pored toga, čitatelji mogu tražiti ono što njih posebno zanima; od ubačenih i promašenih šuteva, preko tipova šuteva i protivnika protiv kojih je šutirao, pa sve do željene sezone.

Također, posebno su prikazani šutevi koje je uputio u posljednjih pet sekundi mečeva u kojima je nastupio, kao i šutevi s utakmice u kojoj je postigao 81 poena te svi šutevi s posljednjeg meča protiv Utah Jazza odigranog protekle noći.

Jedan od podataka koji su autori posebno istakli je da je čak 45% šuteva, koje je uputio slavni košarkaš, stiglo s desne strane.