Košarka
0

Harlem Globetrotters u BiH od 20. do 23. oktobra

Sarajevo-x.com
Svjetski poznati košarkaški “cirkus” - Harlem Globetrottersi uskoro dolaze u 120. zemlju u kojoj nastupaju u 80-godišnjoj historiji nastupa. Od 20. do 23. oktobra moći ćemo ih gledati u Bosni i Hercegovini, u sklopu njihove mediteranske turneje.

U zeničkoj dvorani Bilmišće gostovat će 20. oktobra, 21. u Tuzli u dvorani Mejdan, 22. oktobra magija seli u Široki Brijeg (dvorana Pecara), a za 23. oktobar zakazan je nastup u Sarajevu u olimpijskoj dvorani Zetra. Nastupi u BIH su dio turneje koja obuhvata 21 nastup u Izraelu, Turskoj, Rumuniji, maroku i Kanarskin ostrvima.

Harlem Globetrottersi su nastupali u Sarajevu dok je Bosna i Hercegovina još bila u sastavu bivše Jugoslavije, a ovo je prvi put da dolaze u BIH od proglašenja nezavisnosti. Turneja također podrazumijeva ponovni nastup u Izraelu, prvi put od 1990. godine, ovaj put u Nokia areni 14. oktobra.

Harlem Globetrotters su trenutno u New Yorku na njihovom godišnjim trening kampu gdje rade sa djecom iz Harlema i gdje sa njima organizuju i nastup 8. oktobra. Ovaj nastup će biti isključivo za omladinu iz Harlema i organizuje se u saradnji sa Police Athletiv League (PAL), najvećom neprofitnom organizacijom organizacijom mladih.

Uporedo sa nastupima u Evropi, Harlem Globetrotters nastupaju i u Meksiku, gdje je takođe planirano održavanje 21 utakmice u periodu od 10. oktobra do 1. novembra.

Harlem Globetrotters je tim koji je najviše putovao u historiji sporta i koji je približio sport, posebno košarku, mladima u mnogim zemljama u kojima su nastupali tokom njihove 83 godine duge historije. Pored 240 nastupa u Sjedinjenim Američkim Državama, Globetrottersi će nastupiti i na 100 internacionalnih nastupa širom svijeta samo ove godine.

Sponzorisani od strane Campbell Soup Company, Harlem Globetrotters su zabavljali više od 128 miliona fanova širom svijeta, prevazilazeći granice između kultura, ljudi i različitih načina života. Globetrottersi su jedan od samo šest timova koji su uvršteni u Naismith Memorial Basketball Hall of Fame. Sve informacije o nastupima i kupovini suvenira možete naći na njihovoj oficijelnoj adresi www.harlemglobetrotters.com.