U oktobru
0

Harlem GlobeTrotters i NBA čarolija u BiH

Sarajevo-x.com
Atraktivna zakucavanja, dodavanja, driblinzi i žongliranje košarkaškom loptom, ali i šale sa sucem i publikom, čak i zalijevanje vodom i konfetima, sve to je uključeno u dijelove najvećeg sportsko-zabavnog spektakla koji će se održati polovinom oktobra u BiH.

U našoj zemlji će prvi put gostovati svjetski poznati košarkaški “cirkus” - Harlem GlobeTrotters.

Udruženje urbane kulture “07jedan” iz Sarajeva je uspjelo osigurati nastupe najpoznatije košarkaške egzibicijske ekipe na svijetu, a sve u sklopu njihove svjetske turneje pod nazivom "Magic As Ever".

Četiri velike utakmice odigrat će se u bh. gradovima, a prva je u Zenici 20. oktobra u dvorani Bilimišće. Show se zatim dan kasnije, 21. oktobra, seli u Tuzlu u dvoranu Mejdan, a 22. oktobra u Široki Brijeg u dvoranu Pecara. 23. oktobra egzibicioniste će moći vidjeti publika u Sarajevu u Olimpijskoj dvorani Zetra.

“Mi smo ambasadori dobre volje. Pokušavamo širiti mir i dobro gdje god krenemo, a ujedno promoviramo košarku. Zarađujemo manje od NBA igrača, no osmijesi na dječijim licima su nam najveća plaća i mi se samo dobro zabavljamo“, rekao je Rob “Big Stick” Turner, jedan od najistaknutijih članova Globetrottersa, koji su dosad obišli čak 119 zemalja svijeta i odigrali više od 25.000 egzibicijskih utakmica.

Iz udruženja urbane kulture “07jedan” ističu da je ovaj spektakl u prvom redu namijenjenom djeci. Kažu da će se prije glavnih utakmica između Harlemovaca i Nationalsa, ekipe “vječnih gubitnika” koja ih uvijek prati na turnejama, dati šansa i mladima da aktivno sudjeluju u programu.

Nastupit će djeca bez roditelja i djeca iz nekoliko SOS sela te mladi košarkaši iz lokalnih klubova. Dodaju i to da će osim vještog baratanja loptom, na nastupu biti i plesanja, pjevanja, pričanja viceva, izvođenja pojedinaca iz publike na teren, skidanja hlačica, a za ostale dijelove showa pripremaju i mnogobrojna iznenađenja.

Iz ovog udruženja pozivaju sve zaljubljenike smijeha i dobre zabave da dođu na ovaj sportsko-zabavni spektakl. Noći egzibicijske košarke održavat će se od 20. do 23. oktobra.

Organizator se potrudio da ulaznice budu dostupne svima i po vrlo atraktivnim

cijenama, a puštene su u prodaju od 28. jula.

Ulaznice će biti najjeftinije u sklopu cijele turneje (25 KM), dok će VIP ulaznice koštati 50 KM.

Prodajna mjesta: Zenica – sportska prodavaonica Sport Vision u TC-u Džananović, Tuzla – sportska prodavaonica Tinejdžer, Široki Brijeg, Mostar – sportske prodavaonice Star Sport dvorana Pecara, TC Rondo Sarajevo – sportske prodavaonice Sport Lifea Nike – Converse – Adiddas – Sport Life, Ulica Ferhadija, Sport Life, Ulica Terezija bb, TC Skenderija.