Košarka
0

Gradski derbi Sparsa i Bosne Royal u subotu u Skenderiji

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Košakaši Sparsa i Bosne Royal u subotu u Skenderiji igraju mali gradski derbi u okviru 15. kola Liga 12 Bosne i Hercegovine.

Iako duel lidera i posljednje ekipe na tabeli ne bi trebao da ima rezultatsku neizvjenost, pomoćni trener Sparsa Mirza Trnka je na pres-konferenciji istaknuo da njegovu ekipu ne očekuje lagan meč.

"Možda je mala prednost što jako dobro poznajemo ekipu Bosne, bolje nego ostale ekipe u prvenstvu. Košarkaši Bosne sinoć su pobjedom nad Širokim pokazali kvalitet više u odnosu na ostale utakmice. Novi igrač Damir Krupalija Studentim je donio dodatnu snagu i sigurnost. Očekujem jako dobru utakmicu. Pozivam sve ljubitelje košarke koji žele da vide dobru košarku da u subotu dođu u Skenderiju u 19 sati", kazao je Trnka.

Kapiten Sparsa Stefan Glogovac također očekuje tešku utakmicu.

"Bosna je sinoć pokazala kvalitet, pojačana bivšim reprezentativcem Krupalijom. Utakmica je gradski derbi, a to nije običan susret, već nešto mnogo više. Očekujem dobru utakmicu i našu pobjedu, međutim, ne tako lagano, kao što to pokazuje stanje na tabeli", kazao je Glogovac.

Zdravstveni bilten Sparsa je povoljan, jedini problem s virozom ima Nedim Buza, koji ne trenira od početka sedmice i njegov nastup je pod znakom pitanja.

Parovi 15. kola Lige 12 (24. januara):

Građanski - Kakanj
Mladost - Varda HE
Čelik - Zrinjski
Sloboda - Heo
Široki - Leotar
Spars - Bosna Royal

Svi susreti igrat će se od 19 sati.