Košarka
38

Eurobasket: Hoće li utakmica s Crnom Gorom biti novo razočarenje?

Piše: Edin Isanović
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Nakon dvije utakmice i isto toliko poraza, košarkaška reprezentacija BiH u trećem dvoboju na Evropskom prvenstvu odmjerit će snage sa Crnom Gorom.

Mogu li izabranici Ace Petrovića nakon velikog razočarenja porazima, a još više igrom protiv Srbije, popraviti dojam? Šef našeg državnog tima najavio je nakon poraza od Latvije bolju igru protiv Orlova. To nismo vidjeli na parketu.

Naš nacionalni tim u okršaju sa komšijama potpuno je podbacio. Puleni Dušana Ivkovića su u svim segmentima igre bili bolji i zasluženo su slavili.

No, selektor Petrović optimistično najavljuje treću utakmicu Eurobasketa.

"Još uvijek nije ništa gotovo. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Crnu Goru. Želimo se vratiti u igru", naglasio je Petrović.

Ipak, da bi se pobijedila izuzetno kvalitetna reprezentacija Crne Gore igrači koji nose dres bh. reprezentacije trebat će dati i više od maksimuma.

Ne smiju se desiti elementarne greške, kojih je u prva dva dvoboja bilo u izobilju.

Osim toga, ne smije se desiti da u momentima kada se lomi utakmica bh. reprezentativci imaju katastrofalan učinak sa slobodnih bacanja (protiv Srbije su pogodili u jednom od osam pokušaja u posljednjoj četvrtini).

Također, neshvatljivo je da nakon 45 dana priprema naši najbolji košarkaši nemaju smislenu akciju, da se ispucavaju kada u napadu imaju mnogo bolja rješenja, da ne pokazuju borbenost, želju i htijenje. Ovo posljednje je ono što najviše smeta svim istinskim navijačima naše reprezentacije.

Utakmica protiv Crne Gore igra se od 14:30 sati uz direktan prijenos na FTV.