NBA liga
3

Embiid sam pobijedio Boston, Murray ušao u historiju San Antoniju

N. K.
Embiid u prodoru (Foto: Twitter)
Embiid u prodoru (Foto: Twitter)
Košarkaši Philadelphije 76ersa pobijedili su u Bostonu ekipu Celticsa rezultatom 108:103 te su tako najavili izlazak iz krize budući da su imali tri vezana poraza.

Gosti su bolje otvorili meč i nakon prve četvrtine imali su osam poena prednosti. Celticsi se potom bude i vraćaju utakmicu u egal na poluvremenu.

U trećoj četvrtini slijedi potpuni preokret Celticsa, a tu nije bio kraj ovoj dramatičnoj utakmici. Naime, 76ersi su fenomenalno odigrali do kraja meča i na kraju došli do zaslužene pobjede.

Celticse je praktično sam riješio Joel Embiid koji je ubacio fenomenalnih 41 poen te tome dodao 10 skokova i pet asistencija. Pomoć je imao i u Curryju koji je postigao 26 poena, dok je 30 ubacio najbolji igrač Bostona Brown.

Philadelphia se nalazi na šestom mjestu Istočne konferencije NBA lige sa 16 pobjeda i 15 poraza, dok je Boston na devetoj poziciji s omjerom 15-16.

Od ostalih sinoćnjih utakmica izdvajamo pobjedu San Antonio Spursa u gostima kod Los Angeles Clippersa, a susret je obilježio šuter gostiju Dejounte Murray koji je postao prvi igrač u historiji svoje franšize koji je u sezoni uspio zabilježiti šest triple-doubleva. Na kraju je skupio 24 poena, 12 sokova i 13 asistencija u pobjedi Teksašana.

Rezultati:

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 103:108

Chicago Bulls - Houston Rockets 133:118

Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 99:102

Utah Jazz - Charlotte Hornets 112:102

Golden State Warriors - Sacramento Kings 113:98

LA Clippers - San Antonio Spurs 92:116

Toronto Raptors - Orlando Magic (odloženo)

Tabela: