Euroliga
0

Efes Pilsen bolji od Montepaschija

Totalsport
Košarkaši Efes Pilsena pobijedili su u Istanbulu Montepaschi sa 60-58 u prvom dvoboju G grupe u Top 16 fazi Eurolig.

U završnici ogleda je Nikos Zizis s devet metara promašio tricu za pobjedu gostiju, nakon što je prije toga pogodio tricu u zadnjoj minuti kojom je održao goste u igri. Toskanci ni u jednom trenutku drugog poluvremena nisu vodili, ali su na kraju mogli i do pobjede. Efes Pilsen je pri kraju treće četvrtine imao 10 koševa prednosti, koju je ipak uspio sačuvati do kraja.

Igor Rakočević bio je sa 17 koševa najefikasniji kod domaćina, ali je najbolji učinak imao Bootsy Thornton s 12 koševa i 9 skokova. Vrlo je solidnu statistiku imao i Nikola Vujčić u 23 i po minute igre. Ubacio je 8 koševa (4-9 iz igre) uz dva skoka, dvije osvojene i jednu izgubljenu loptu, te čak četiri asistencije. Kod gostiju je Milovan Raković postigao 16 koševa.

U okršaju srpskih trenera, Željko Obradović je s Panathinaikosom deklasirao Lietuvos Rytas Aleksandra Trifunovića u Litvaniji sa 80-59, u sklopu E grupe. Mike Batiste je s 26 koševa predvodio goste, dok je u litvanskoj ekipi najbolji strijelac bio Milko Bjelica s 11 koševa.

 

Euroliga, Top 16 faza, 1. kolo:

Grupa E:

Lietuvos Rytas – Panathinaikos 59-80

četvrtak:

Unicaja – Caja Laboral

Grupa F:

četvrtak:

Barcelona – Maccabi

Lottomatica – Union Olimpija

Grupa G:

Efes Pilsen – Montepachi 60-58

Real Madrid – Partizan (20.45)

Grupa H:

Valencia - Žalgiris (20.45)

četvrtak:

Olympiacos - Fenerbahçe