Košarka
13

Double-double učinak za Nurkića u porazu Denvera od Portlanda

Piše: D. B.
Jusuf Nurkić
Jusuf Nurkić
U posljednjoj utakmici regularnog dijela sezone Denver Nuggetsi su poraženi od Portland Trail Blazersa rezultatom 99:107, a bh. košarkaš Jusuf Nurkić je u ekipu Nuggetsa imao double-double učinak.

Košarkaši Denvera su dobro otvorili utakmicu te prvu četvrtinu dobili rezultaom 31:27, ali to je bilo sve od njih. Druga četvrtina je pripala ekipi Portlanda, koja je postigla 31 poen, dok je Denver stao na 25. Na poluvremenu su Trail Blazersi vodili rezultatom 58:56.

U trećem periodu igre Portland pravi još veću razliku sa ubačenih 29 poena, šest više od Denvera, a u posljednjoj četvrtini su obje ekipe postigle po 20 poena. Konačan rezultat ove utakmice bio je 107:99 za Portland.

Uprkos porazu njegove ekipe, Nurkić je pružio dobru partiju. Imao je double-double učinak postigavši 11 poena i upisavši po osam ofanzivnih i defanzivnih skokova. Osim toga, imao je četiri asistencije i tri blokade.

Najefikasniji u ekipi Portlanda bio je Damian Lillard, koji je postigao 21 poen, dok je kod Nuggetsa najbolji bio Emmanuel Mudiay sa 25 ubačenih poena.

Nuggetsi su završili sezonu, a Trail Blazersi će u playoffu igrati protiv LA Clippersa.