Košarka
654

Dok Rusi i Šveđani igraju utakmice, bh. košarkaši ponavljaju Cecine stihove

Piše: O. T.
"Ti voliš nju, a tebe ja, o da li to ona zna, ma i da zna nek mi te da, jer noćas sam nevaljala", precizni sa linije za pogađanje Cecinih stihova u nekoj birtiji, najvjerovatnije negdje u Tuzlanskom kantonu, bili su bh. košarkaši. Uskoro treba napasti Rusiju, ali nešto drugo sada je na redu.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ove srijede gostovanjem Rusiji počinje kvalifikacije za Eurobasket 2018.

Da bi se što bolje spremili naši košarkaši su od 5. do 19. augusta odigrali pet pripremnih mečeva. Upisali smo tri poraza (dva od Belgije i jedan od Crne Gore) te dvije pobjede (Portugal i Makedonija). Od 19. augusta naš tim nije odigrao nijedan pripremni meč protiv neke druge reprezentacije.

U ovom mjesecu Švedska je od 6. augusta do 27. augusta odigrala sedam utakmica (dva puta protiv Danske, tri puta protiv Belgije i po jednom protiv Gruzije i Finske).

Rusija je od 4. do 24. augusta odigrala devet utakmica (po dva puta protiv Gruzije i Finske, po jednom protiv Bjelorusije, Njemačke, Poljske, Holandije i Ukrajine). Preciznije, dok su naši igrači "odmarali", Rusi i Šveđani su odigrali po tri pripremne utakmice od 19. augusta.

Za to vrijeme, naši momci se ne ustučavaju izaći do kasno u noć i slušati narodnjake te, ako je suditi po videu koji je objavljen na društvenim mrežama, izgleda da se ne ustručavaju ni oprobati alkoholna pića.

U odsustvu Nihada Đedovića, što je zapravo "stara priča", ali i Andrije Stipanovića i Alexa Renfroea, koji neće igrati kvalifikacije, te Mirze Teletovića koji neće igrati prvi meč protiv Rusije u gostima, naš tim se odlično "priprema". Tu je i pomoćni trener Dževad Alihodžić da ih uigra.

A meč protiv Rusije? Uskoro će, u srijedu u 17 sati po našem računanju vremena.