NBA
4

Detroit na krilima Griffina savladao Golden State, pobjede Houstona, Bostona i Toronta

Piše: K. H.
Ekipa Detroita pobijedila je aktuelnog NBA prvaka Golden State na svom terenu rezultatom 111:102, a u protekloj noći važnu pobjedu upisale su i ekipe Toronta, Houstona i Bostona.

Pistonsi su dobro otvorili meč i već na samom početku su pokazali da nemaju previše respekta prema prvacima, a nakon prve četvrtine u kojoj su imali blagu prednost, sredinom druge dionice stigli su do dvocifrene prednosti i na poluvrijeme su otišli s prednošću od 54:46.

Stečenu prednost domaći igrači kontrolisali su u trećoj četvrtini koja je završena rezultatom 85:78, da bi u posljednjoj dionici domaći igrači zaigrali još bolje i agilnije, vratili su dvocifrenu prednost i na kraju su stigli do pobjede.

Najefikasniji igrač na meču bio je Kevin Durant iz poražene ekipe sa 28 ubačenih poena, a pratio ga je Curry koji je ubacio 27. Na drugoj strani Griffin je bio efikasan sa 26 poena, a pratio ga je Johnson sa 19.

Ekipa Toronta upisala je izuzetno važnu pobjedu na gostovanju kod Clevelanda rezultatom 106:95, a do trijumfa ih je vodio Leonard koji je ubacio 34 poena. Nakon serije nešto lošijih rezultata, pobjedu je upisala i ekipa Houstona koja je na svom parketu bila bolja od Chicaga rezultatom 121:105. U redovima Rocketsa najviše poena je ubacio Harden (30).

Važnu pobjedu na teškom gostovanju kod Minnesote upisala je i ekipa Bostona koja je rezultatom 118:109 stigla do 13. pobjede u sezoni. Najefikasniji je bio Hayward koji je ubacio 30 poena, a pratio ga je Irving sa 21 poenom.

U ostalim mečevima Sacramento je bio bolji od Indiane rezultatom 111:110, dok je Washington bio bolji od Brooklyna rezultatom 102:88.

Rezultati by SofaScore