"Okrećeš mi leđa..."
65

Čudan potez Jusufa Nurkića prema NBA zvijezdi podijelio javnost: Ponižavanje ili dobra taktika?

K. H.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Potez bh. košarkaša Jusufa Nurkića u sinoćnjem meču protiv Los Angeles Lakersa podijelio je mišljenja brojnih fanova najjače košarkaške lige svijeta. Dok jedni tvrde da je pokazao nepoštovanje prema protivniku, drugi su mišljenja da ga je svojim ponašanjem "zbunio".
Naime, u trećoj četvrtini meča između Portlanda i Los Angeles Lakersa lopta je došla u lijevi kut gdje je Anthony Davis "pobjegao" Nurkiću i ostao sam na šutu za tri poena.
U tom trenutku, očekivalo se da će naš košarkaš "brže-bolje" pokušati ispraviti svoju defanzivnu grešku i makar malo omesti Davisa koji je doslovno bio neometan, no umjesto toga, Nurkić mu je potpuno nezainteresovano okrenuo leđa i dopustio mu da šutira bez ikakvih dodatnih poteškoća.

Da stvar bude još više zanimljiva, Davis je katastrofalno šutirao i umjesto u obruč, loptu je poslao u ivicu table, a upravo to je podijelilo korisnike društvenih mreža i fanove najjače košarkaške lige svijeta.

Jedni smatraju da je Nurkić ponizio svog protivnika i pokazao nepoštovanje prema njemu, dok drugi smatraju da je to bila taktika da ga izbaci iz ritma, odnosno da ga zbuni na taj način što uopšte neće krenuti na njega.

Nurkić u meču protiv Lakersa nije imao svoju šutersku noć, ali je vrlo dobro odigrao generalnu rolu u odbrani.

Na parketu je proveo tačno pola sata i za to vrijeme je postigao šest poena. Međutim, dominirao je pod koševima skupivši 13 skokova, a svemu je dodao i četiri asistencije.