Košarka
0

Čelnici Minnesote dolaze u Španiju po Rubija

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ricky Rubio, 18-godišnji španski košarkaški reprezentativac i član Joventuta, trebao je biti jedna od zvijezda proteklog NBA drafta.

Mnogi su ga najavljivali kao drugi ili treći izbor, no Rubio je dočekao trenutak da ga kao peti izbor uzme Minnesota, što je bilo prilično razočarenje za njega.

Razlog nije samo peti "pick", već je Rubio javno priznao da nije zadovoljan klubom koji ga je odabrao, odnosno gradom Minneapolisom, koji je jedan od najhladnijih gradova u Sjedinjenim Američkim Državama.

Rubio se tako nije niti pojavio na predstavljanju u klubu nakon drafta, te je javno izrazio želju da nastavi karijeru ili u svom Joventutu ili u madridskom Realu, koji je pokazao interes.

No, iz Minneapolisa dolaze nove informacije, čelništvo kluba se sprema na put u Španiju, gdje bi se sastali s Rubijom i njegovom porodicom, te s upravom Joventuta.

David Kahn, generalni menadžer, predvoditi će čelništvo Minnesote koja dolazi s ponudom od 6,6 miliona američkih dolara za ponajboljeg evropskog organizatora igre, u svakom slučaju najtalentovanijeg.